Приложение Полски Тръмбеш

Проект „Съхранение и популяризиране на Национален събор надпяване „Авлига пее“

Проект

„Съхранение и популяризиране на Национален събор надпяване „Авлига пее

Народно читалище „Мита Стойчева 1900“, с. Обединение, община П. Тръмбеш

Народно читалище „Мита Стойчева 1900“, с. Обединение, община Полски Тръмбеш, подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Национален фонд „Култура“ по програма „Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ за изпълнението на проект „Съхранение и популяризиране на Национален събор надпяване „Авлига пее“ на стойност 14 718,00 лв.

Целта на проекта е съхранение и популяризиране на Националния събор надпяване „Авлига пее“, който е посветен на народната певица Мита Стойчева и се провежда всяка година в с. Обединение.

По проекта ще бъдат закупени театрални прожектори, които ще гарантират по-добра осветеност, формиране на сценично пространство и сценична изява на самодейците. Ще бъдат изработени рекламни материали – рекламно пано на събора, което ще бъде поставено постоянно на сцената в салона, и табло по проекта, което ще се постави на видно място при провеждане на събора.

Изготвеният кратък видеофилм и подбраните подходящи снимки ще популяризират не само събора, но и автентичния фолклор. По проекта ще бъде закупена шатра, в която ще бъдат разположени журито и изпълнителите за видео- и фотозаснемането. Така ще се създаде една комфортна обстановка за тях и възможност за по-качествена работа при различни атмосферни условия.

В резултат на проекта съборът ще се надгради и придобие по-голяма популярност. Популяризирането на кратък видео- и фотоматериал чрез публикуване в медиите и интернет пространството ще спомогне за неговото съхранение, популяризиране и развитие.

Екип за управление на проекта

https://ncf.bg/bg

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“

Договор N LI-2022-39 15/08/2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *