Водещи новиниОбщество

Институции в омагьосан кръг с намирането на пари за улиците в старинния кв. „Варуша“

Туристите ще продължават да лавират в руините

 

В ОМАГЬОСАН КРЪГ ВЛЯЗОХА МЕСТНИТЕ И НАЦИОНАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ С НАМИРАНЕТО НА ПАРИ ЗА РЕМОНТ НА ЧАСТ ОТ УЛИЦИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „ВАРУША“. Преди 5 години част от тях бяха реновирани, но други останаха в тежко състояние, включително и такива, които са част от прочутата Самоводска чаршия.

Заради това към Общината заваляха оплаквания и жалби, последната от които беше придружена с подписка от недоволни жители на ул. „Панайот Типографов“. От местния парламент беше изпратено писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в което се отправя питане за осигуряване на средства за ремонт на улицата. Към кореспонденцията е приложена и подписката на хората от квартала.

ОТГОВОРЪТ ПРИСТИГА ПРЕЗ НОЕМВРИ И НЕ Е ОБНАДЕЖДАВАЩ. Заместник-министърът Захари Христов обяснява, че ул. „Панайот Типографов“ не е подадена в приоритетния списък за ремонт, изготвен от Националното сдружение на общините в Република България. В отговора се посочва също, че Община Велико Търново е подала други градски улици, но не и въпросната. От ведомството обясняват, че проектите за реконструкция на ВиК инфраструктурата по улици в старата част са включени в базата данни на МРРБ и при наличие на финансов ресурс е възможно да бъдат финансирани…

Жителите на улица „Панайот Типографов“ продължават да чакат пари за ремонт.

В същото време от местната администрация са изготвили проект за ремонт на улиците във „Варуша“, които преди няколко години останаха извън обхвата на проекта за реконструкция.

За да се увери какво се случва с изисканото становище от МРРБ за финансиране на улиците, се търси помощ и от Областна администрация, където се завърта същата кореспонденция на ниво председател на Общинския съвет, подписка от гражданите и заместник-министър. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството реално препращат същите писма и до областния управител.

С това местни институции и държавни ведомства влизат в омагьосания кръг на кореспонденция без какъвто и да било резултат. Улиците в кв. „Варуша“ продължават да са разбити, а средства за техния ремонт няма. В същото време от МРРБ тактично припомнят, че Общината може да кандидатства за подмяна на ВиК инфраструктурата и към Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

А жители от квартала се оплакват, че и ремонтираните улици вече започват да дават дефекти.

2 thoughts on “Институции в омагьосан кръг с намирането на пари за улиците в старинния кв. „Варуша“

 • „В отговора се посочва също, че Община Велико Търново е подала други градски улици, но не и въпросната.“

  Гласувайте пак за ГЕРБ и некадърниците й!

  Отговор
 • Браво бе! Случайно или не,
  Председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България е и кметът на Велико Търново Даниел Панов.
  Значи той не е подал ул. „Панайот Типографов“ в приоритетния списък за ремонт!
  Редно е сега кметът да си понесе отговорността!
  А нашата …… той ще я разбере на предстоящите местни избори!!!
  И без друго е тръгнал по пътя на Фандъкова!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *