25 динозаври докарват във Велико Търново

Изложба на 25 страховити динозаври, някои от които високи по 12 метра, ще могат да видят великотърновци на цирковата площадка. Тя ще гостува на старата столица почти месец – от 21 януари до 19 февруари, и ще предложи истинска атракция, защото животните са триизмерни, могат да се движат, да дишат и изглеждат като истински. „На всеки динозавър е поставена табелка на български и английски с информация за размерите му, кога е живял и кои райони е обитавал“, обяснява Наталия Бастиенко от „Дино парк“. За направата им е използвана кожа с цвят, максимално доближаващ се до реалния. Всички експонати са копия на съществували преди милиони години динозаври. Предвидени са и допълнителни забавления – сувенири, пързалка, автомати с различни атракции.

„Изложбата е само за България, ние никъде другаде не пътуваме. Вече бяхме в Слънчев бряг, Русе, Пловдив, Стара Загора, а след Велико Търново следват Плевен и Варна“, допълва Наталия. Всички експонати са произведени в Китай.

Цената на билетите е различна. Малчуганите до три години ще се забавляват на изложбата безплатно, а за тези от 3 до 12 години билетът струва 12 лв. Над тази възраст цената е 15 лв. като има и семеен билет за 35 лв. Часовете за посещение са от 10 до 20 часа.

„Дино парк“ е украински, в България е от май месец 2022 г.

Ана РАЙКОВСКА

3 thoughts on “25 динозаври докарват във Велико Търново

 • 20.01.2023 в 8:55
  Permalink

  Зърнах ауди 7 на собственика или някакъв шеф на парка с украинска регистрация и двама мъже вътре говорещи руски на около 30. В Украйна нямаше ли военна мобилизация? Имаше и втора мощна кола до аудито с мъже и украинска регистрация.

  Отговор
  • 22.01.2023 в 22:42
   Permalink

   Каква военна мобилизация,пътищата са пълни с украински тирове,да не би само регистрациите им да са такива,а да ги карат други!Не само в БГ,ами по цяла Европа са плъзнали.
   Всичките украинци шофьори станаха,само и само да не са в Украйна.

   Отговор
 • 23.01.2023 в 20:15
  Permalink

  Тичайте българи, българки и българчета да нагушите поредните гладни украинци. В подножието на Балдуиновата кула нали пак такива ви продават билетчета от 10 лв., за да видите макети на собствените си, български паметници. И най-вече да си направите някое „селфи“.
  Не е луд този, който яде баницата!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *