Времето

Днес се очакват валежи от дъжд, от утре температурите ще се понижават

През нощта времето ще бъде облачно. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат високи – между 13 и 15 гр. За В.Търново минимална температура около 15.

В петък ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, като на отделни места са възможни и гръмотевици. Вечерта по високите части дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Дневните температури слабо ще се повишат. За В. Търново максимална температура около 17 гр. Атмосферното налягане ще се понижи, а вечерта отново ще започне да се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от югозапад, а в централния дял – от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -1.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.8 гр. през 2014 г., най-ниската измерена минимална температура е -20.0 през 1912 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 43 минути и ще залезе в 17 часа и 14 минути. Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

През нощта срещу събота временно ще се изясни, но през деня отново ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен до силен вятър от югоизток. Температурите ще се понижават. Минималните ще бъдат между 0 и 2 гр., а максималните ще са между 8 и 10 гр., на места до 12.

В неделя до обяд ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд. След обяд облаците ще намаляват, на много места до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от югоизток-юг. Минималните температури отново ще бъдат високи – между 6 и 8 гр., а максималните ще са между 11 и 13.

В понеделник ще преобладава облачно време с временно разкъсване на облачността. Ще духа умерен вятър от североизток. Температурите много слабо ще се понижат.

От вторник до края на периода времето ще бъде облачно с превалявания от дъжд, а временно и от сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен със северна компонента. Минималните температури ще бъдат около и малко над 0, а максималните ще са между 5 и 7 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота времето ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен до бурен вятър от югозапад, а в централния дял – от югоизток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -1. В неделя облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 0. От понеделник до края на периода над планините времето ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен вятър със северна компонента. Температурите ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *