Хороскоп

Годишен хороскоп за 2023 година


ОВЕН

Учите се на сдържаност

 

Изпращате една благоприятна година зад гърба си. Вие винаги сте много взискателни към съдбата и е твърде вероятно да намерите различни кусури измежду дните на 2022-ра, но като цяло тя беше хубава и плодотворна година за вас. Година на любов и разбирателство. Новата 2023-та ще започне за вас доста забързано. Сякаш всичко е наопаки и трябва да бъде наредено някак си. Не се притеснявайте, такъв е само стартът й. След това нещата ще се поуспокоят. През март е периодът на разместване на планети. Сатурн ще навлезе в дома, отговарящ за вашите тайни и скрити мисли. Не е изключено да станете една идея по-затворени от друг път. Плутон ще активира вашия социален живот и така ще направи първото полугодие доста активно в социален план. През лятото Венера е ретроградна в Лъв, с което ви гарантира проблеми в любовта, ако действате задкулисно и имате забежки, които криете от своя постоянен партньор. Като цяло годината ще ви научи да сте по-обрани, по-сдържани и по-малко огнени, отколкото ви познаваме по принцип.


ТЕЛЕЦ

Нов бизнес

 

През 2022-ра вие бяхте доста социални и на моменти ви идваше в повече да сте сред хора и да общувате с тях ежедневно. Сякаш бяхте отвикнали след периода на изолация. 2023-та е годината, която ще ви срещне с по-рутинните теми в ежедневието – работа, семейство, дом, фамилия, по-възрастни роднини… През март е голямото изместване на планети, което няма как да не се отрази и на вас. Сатурн навлиза в Риби и заема място в хороскопа ви, отредено отново за социалните срещи. Но този път те ще са на по-високо ниво. Не е изключено да привлечете нови делови партньори, да се захванете с частен бизнес и да успеете, тъй като контактите ще ви насърчат. Плутон навлиза във Водолей и изисква да промените отношението си към работата. Ако до този момент сте имали работно време, което сте спазвали, сега, след като започнете частен бизнес, границите между лично и свободно време ще се размият. Внимавайте през лятото, най-вече през август, когато Венера ще е ретроградна в Лъв. Възможно е да се възгордеете и на вашите близки да се наложи да ви свалят от облаците на земята. Имат право, не им се сърдете.


БЛИЗНАЦИ

Решавате проблем

 

Изпращате една година, в която бяхте попаднали в период на апатия. Не ви интересуваха много неща, не търсехте удоволствие от общуването с хора. Като цяло бяхте се затворили в себе си. През новата 2023 година това коренно ще се промени и вие отново ще сте си онези Близнаци, които търсят контакта и са душата на компанията. Нищо че вашата планета управител Меркурий е ретроградна в началото на годината, това няма да повлияе на общите благоприятни тенденции през нея. През март Сатурн ще навлезе в Риби, откъдето ще започне да ви провокира с различни по трудност отговорности и така ще е в следващите една-две години. Не му се сърдете. Неговата цел е да ви научи на устойчивост и гъвкавост. Плутон се измества във Водолей – една добра новина за вас и хората покрай вас. Най-накрая нещо, което ви тормозеше психически, ще отпадне от плещите ви. Ще почувствате освобождаването още през първото полугодие на годината. Е, това ще е и центърът на прогнозата. Всъщност, след като отпадне големият психически проблем, в живота ви ще е по-ведро и щастливо. Радвайте се на всеки момент.


РАК

Работете честно

 

През 2022 година вие имахте възможност да понатрупате малко повече благосъстояние от труда, който положихте. Част от това благосъстояние е добре да инвестирате в нещо, което ще ви възвърне парите във времето, а другата част – да похарчите за себе си и своето семейство. През новата 2023 година ще сте прекалено крайни в настроенията си. Вашите близки са свикнали на всичките ви мънички и големи капризи, но има хора, които не ви познават в тази светлина. Е, сега ще ви опознаят. През март Сатурн заема място в Риби, откъдето не само през новата година, а и през следващите две, ще ви дарява добра енергия, тръгнете ли да осъществявате професионални проекти. Имате неговата подкрепа. Внимавайте обаче, защото Плутон се измества във Водолей, което не е най-доброто положение, особено ако действате задкулисно и чрез измами. Тоест, за да имате успех, за да градите добра кариера или личен бизнес, действайте прозрачно, чистоплътно и честно, независимо че това ще ви струва по-скъпо откъм данъци и такси. Поне ще ви е мирна главата, а и приходите ще идват равномерно в годините занапред.


ЛЪВ

По-малко капризи

 

Не би следвало да се оплаквате от своята 2022 година, защото тя беше благоприятна за вас. Дари ви с щастие в личния живот и възможност да се развивате в личен план, стига вие самите да сте го искали. През новата 2023-та съдбата иска от вас да градите кариера. И не само това, а и да получавате добро възнаграждение за труда си, с което да обезпечите живота си. Защото идват и малко по-тежки дни. Навлизането на Сатурн в Риби през март ще затъмни зона от хороскопа ви, която отговаря за личните ви финанси и шансовете да спестявате. Дори е възможно и да има изтичане на спестяванията ви, за да можете да преживявате през следващите две-три години. Това е и причината да ви посъветвам още отсега да се замислите за доходите си и да ги подсилите. Плутон навлиза във Водолей и определено ще иска от вас реконструкция на личния ви живот. Нещо там ще се промени, и то безвъзвратно. Внимавайте през летните месеци, когато Венера ще е ретроградна във вашия знак. Прекалените капризи, които проявявате, едва ли ще се харесват на хората около вас.


ДЕВА

Преодолейте забавянето

 

През 2022-ра вие се почувствахте като в изолация, нищо че мерките около вируса бяха отпуснати. Някак не ви се искаше да се срещате с хора или невинаги имахте настроението да общувате така, както винаги сте го правили. Това вече остава в историята, защото през новата 2023 година ще разкриете своя личен социален потенциал. Годината започва с ретрограден Меркурий, но пък в знак, който е приятелски настроен към вашия. По всичко личи, че това не ви притеснява. Движещият се в Телец Уран също ви оказва подкрепа през цялата година. През март Сатурн навлиза в Риби и през следващите две години той ще е в опозиция на знака ви, изпращайки различни провокации, на които трябва да устоявате. Бъдете готови за предизвикателства в сферата на частния бизнес и работата ви, затова се подготвяйте с курсове, преквалификационни мерки и прочее, за да сте достатъчно конкурентноспособни. През лятото Венера ще бъде ретроградна в Лъв и е възможно да сте една идея по-затворени и загадъчни за хората наоколо. Но след това – през есента, тя ще гостува на вашия знак и ще ви дари с много положителни моменти и незабравими преживявания.


ВЕЗНИ

Започнете да спортувате

 

През 2022 година вие бяхте доста широко скроени личности в социален план. Често предприемахте рискови стъпки, без да се съобразявате с това как хората отстрани ще се почувстват и с какви впечатления ще останат от вашите действия. През новата 2023-та темпото около вас леко ще се забави и рутинното ежедневие ще преобладава над авантюрите. През март Сатурн навлиза в Риби и ще започне да преподрежда вашите взаимоотношения в колективния кръг. Ще ви „трупне“ още няколко извънредни ангажимента с дългосрочен характер и така ще запълни остатъка от годината ви с работа. Пазете здравето си не като пиете лекарства и ходите за щяло и нещяло на лекар, а като приемате повече качествена храна и започнете да спортувате. Да, ако в момента не спортувате, е време да внедрите тази дейност в рутинния си график през новата година. Плутон навлиза във Водолей, което положение ще бъде благоприятно за вас и ще ви дарява късмет и любов. Но и сериозно ще трансформира личния ви живот в годините напред, така че нещата, каквито са днес, едва ли ще са същите след няколко години…


СКОРПИОН

Почивка през септември

 

През 2022 година вашата основна задача беше да се научите да приемате чуждата гледна точка, без да я критикувате и без да се опитате да я поправяте. Така, както правехте досега. През новата година вашата задача ще бъде да се преквалифицирате. Вече стана ясно от всички прогнози, че животът се променя, светът върви към промяна. Вие няма как да си стоите същите и да очаквате успехът винаги да ви навестява. За вас 2023-та е преходна. Изисква да се развивате, да учите нещо ново и дори да си трансформирате хобито в професия. През март Сатурн навлиза в Риби, а това за вас ще е едно изключително благоприятно положение, защото през следващите две години ще ви дарява със сила и упоритост. Ще ви награждава, когато положите усилия и ще ви насърчава, когато ви е трудно. Плутон – вашата планета управител, навлиза във Водолей, откъдето ще започне да трансформира лека-полека мирогледа ви относно дом, семейство, близки хора, прекарване на време с тях. През летните месеци, докато всички останали почиват, може да се наложи вие да работите извънредно заради нещо, което се е объркало в последния момент. Вашият най-подходящ месец за почивка ще бъде септември.


СТРЕЛЕЦ

Внимавайте, под наблюдение сте

 

Изпращате една не особено лека година. Година, в която трябваше да се научите да общувате по-деликатно с хората около себе си. Беше нужно да преодолеете егоизма си, доколкото сте го имали, и да започнете да се раздавате още повече за хората около вас. Сега вече сте научили много. През новата 2023-та от вас се иска да сте иновативни, да гледате напред и да си направите план-програма не само за една, а за около десет години напред. През март Сатурн навлиза в Риби и оттам той ще направи една житейска ревизия. В следващите две години вие ще сте под негово „наблюдение“. Когато сгрешите, ще ви наказва. Когато действате правилно, ще ви награждава. Плутон също сменя знака си през март и навлиза във Водолей. Неговата задача спрямо вас ще бъде да трансформира изцяло социалния ви живот и начина, по който общувате с другите. Нещо във взаимоотношенията ви ще се промени, нещо в комуникацията ви в приятелските кръгове ще бъде по друг, по-различен начин. Вашата планета управител Юпитер е в Овен и тя ви пали за ново начало. Внимавайте с флиртовете през лятото, особено ако сте сериозно обвързани. Ретроградната Венера в Лъв ще ви прави привлекателни за срещуположния пол, но и ще ви наказва, ако имате сериозни забежки, които нарушават доверието на вашия партньор.


КОЗИРОГ

Трансформации и промени

 

През 2022 година от най-голямо значение за вас беше да учите, да се преквалифицирате, да добивате нови знания и умения, както и да усъвършенствате търпението си, когато вършите рутинни задачи. 2023-та за вас ще бъде знакова година. Година на трансформации и промени. Вашият управител Сатурн ще смени своето положение през март от Водолей в Риби. Времето, в което изпитвахте известни финансови затруднения, изтече. Сега е важно да управлявате добре инвестициите си и да правите така, че парите ви да работят и да изкарват нови пари. Ще се променят нагласите ви в личен план и в сферата на социалния ви живот. Ще започнете да общувате с хора, които са ви от полза и с които можете да имате общо професионално бъдеще. Плутон също сменя знака си и навлиза във Водолей. От там той ще ви покаже, че за да успявате, не трябва да играете като единаци, а е важно да се социализирате и да постигате общи за колектива цели. Пазете се от любовни драми през лятото и най-вече през август, когато ще сте една идея по-капризни в сферата на любовта. Но пък самотните именно в този месец имат шанса да срещнат своята мечтана половинка.


ВОДОЛЕЙ

Планове и начало

 

През 2022-ра вие бяхте често пъти капризни, заядливи, но и доста боязливи да не загубите хората около себе си със своя по-чепат на моменти характер. Не може да се отрече, че в някои случаи успяхте да обидите някого, но той ще ви прости, защото знае, че не сте го направили нарочно. През 2023-та от вас се иска да се съберете, да се стегнете и да действате дисциплинирано, планирано и в границите на общоприетите правила. Това не е сред характерните черти на вашия характер и тъкмо поради това го давам като акцент. Мислете проактивно, бъдете иноватори, но вършете всичко в рамките на общодопустимите норми за обществото и времето, в което живеете. Иначе ще изглеждате екзотично, отвлечено и никой няма да ви възприема насериозно. Най-важното събитие в астрологичен план, което засяга тази година хороскопа ви, е навлизането на Плутон във вашия знак. Това ще се случи с първите лъчи на пролетното равноденствие в края на март. Ще усетите влиянието като възможност за разширяване, разгръщане, поемане в нова посока и едно освобождаване от досадната енергия на Плутон в Козирог. Енергия, която ви налагаше ограничения в последните петнадесет години. Е, време е за подемане, време е за начало, време е за планиране на близките десет-петнадесет години!


РИБИ

Нов цикъл

 

2022-ра за вас беше година на мънички изпитания, които преодоляхте успешно. Година на отдаване на домашната и служебната рутина, но и такава, която ви даде възможност да разнообразите живота си с авантюри и вълнуващи, запомнящи се пътувания. През 2023-та от вас се иска действие и инициативност. Това ще бъде сериозно реформираща година. Година, която поставя началото на цял девет-десет годишен цикъл напред във времето. През март освен че ще празнувате щастливо своите рождени дни, Сатурн ще ви дойде на гости. На 7 март той навлиза в Риби, обуславяйки началото на нов 25-годишен личен цикъл. Така че, внимавайте какви начала ще поставите след март, защото искате или не, те ще се вплитат в действията ви дълго време занапред. Плутон навлиза във Водолей и ще ви помогне да подсилите своето подсъзнание и да добиете ментална сила. Нептун все още е във вашия знак и ви поставя в центъра на вниманието, когато някой търси важни и мъдри съвети. През лятото е възможно да поработите повече от очакваното, защото все ще се налага да замествате някого от колегите си. Затова отложете почивката си за септември, когато е най-благоприятното време за това.

 

Тодор Емилов – Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *