Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Гросмайстор Радослав Димитров ще се състезава за „Етър“

30 шахматисти картотекира великотърновският клуб

 

Великотърновският гросмайстор Радослав Димитров премина в редовете на ШК „Етър“, съобщи треньорката Светла Йорданова.

„Новото попълнение за отбора е и гросмайстор Радослав Димитров. Радостно е, че той отново ще представлява родния си град“, коментира тя.

Радослав Димитров, който е няколкократен държавен шампион на България по шах, стана през 2018 г. вторият гросмайстор от Велико Търново след Мариан Петров.

Клубът вече картотекира 30 състезатели за новия сезон. Ръководството планира да участват на всички държавни първенства, както и на международни турнири. Само след седмица в София стартират държавните първенства при мъжете и жените след двегодишно прекъсване. ШК „Етър“ ще участва с четирима състезатели (трима мъже и една жена).

Новата федерация БФШ-2022 възстанови шампионатите и осигурява рекорден награден фонд. Тя беше основана в средата на юли от бившия депутат Васил Антонов. Паралелно с нея в борбата за легитимност се включиха още две чисто нови федерации – БФШ-64, основана също през юли от бившата депутатка Цвета Галунова и „Българска федерация по шах“, регистрирана от Атанас Куртенков. Всички те внесоха през лятото кандидатурите си за получаване на лиценз в ММС, но в крайна сметка той бе издаден на БФШ-2022 от спортния министър Весела Лечева.

Ръководството на новото сдружение включва 11-членен Управителен съвет с председател Васил Антонов и членове: великотърновецът Николай Йорданов, Георги Павлов, Венета Петкова, възпитаничка на ШК „Етър“, Петьо Маринов, Живко Жеков, Красимир Бочев, Емил Петков, Симеон Винчев, Иван Вачев и Константин Стоянов, както и изпълнителен директор Мария Тончева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *