Икономика

Частни съдебни изпълнители продават комплекс „Бряста“ за 2,2 млн.лева

Частни съдебни изпълнители обявиха за продажба 36 имота на длъжници. С най-висока стартова цена от близо 2,2 милиона лева е 17 декара развлекателен комплекс в местността Бряста, който е с открит басейн, външен бар, две бунгала и къща за гости и е разположен на пътя Велико Търново-Дряново. Комплексът се продава заедно с масивна едноетажна сграда, която е работила като дискотека с площ от 280 кв.м.
Имотът е с редица тежести заради необслужен кредит към Първа инвестиционна банка. Фирмата собственик има и натрупани задължения към Агенцията за приходите и към Община Велико Търново. Търгът е насрочен за 24 януари във Великотърновски районен съд.
Това е втора покана за тръжна процедура, след като на първоначално обявената продажба миналата година не са се явили купувачи. Тогава имотът е бил с начална цена от 3 млн.лева.
За продажба частните съдебни изпълнители търсят купувачи и на 14 земеделски имота с общ площ от 62 декара. С най-висока начална цена от 531 лева за декар е нива във великотърновското село Ново село.
Заради просрочени ипотеки на тезгяха са още малки апартаменти, ателиета и парцели с къщи по селата.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *