Сдружение „Сребърна Янтра“ кани на премиера на филм за 20-ото издание на международния конкурс

Сдружение „Сребърна Янтра – 2003”, главен инициатор и организатор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“, в партньорство с Община В. Търново и Euro Folk TV подготви своя 12-и поред филм, в който подробно е представено 20-ото юбилейно издание на музикалната проява, състояла се от 22 до 25 септември 2022 г. във Велико Търново. Представянето на творческия екип и прожекцията на филма ще бъде на 23 януари от 17,30 часа в читалнята на РНБ „П. Р. Славейков“.

По традиция първото копие на филма ще бъде дарено на Община Велико Търново в знак на уважение за дългогодишното партньорство и подкрепата.

80-минутният видеоразказ ни среща с президента  на WAPA (World Association of Performing Arts) Арман Гукасян (Армения) – специален гост за юбилея; с носителя на гранпри 2019 и също специален гост на конкурса – Марта Верекия (Италия), спечелила малко преди „Сребърна Янтра“ първа награда на световния конкурс „Славянски базар“; с международното жури с почетен председател Силвия Кацарова, а сега ръководено за втори път от проф. Сребра Михалева. И още – с чуждестранните и наши продуценти и директори на международни конкурси и фестивали; с участници от новата състезателна категория FAMILY GROUP; с лауреатите и с голяма част от изпълнителите на възраст от 5 до 25 години от 6 държави – Италия, Кипър, Молдова, Румъния, Армения и България – истинско постижение след близо три години пълна изолация поради световната ковид пандемия.

Камерата е запечатала любопитни моменти от посещението на делегациите в кметството на Велико Търново, ярки картини от 3D mapping шоуто по случай Деня на независимостта; интересния мастерклас на обичания вокален педагог маестро Роко Палацо от Италия; галаконцерта и победителката Марица Тиликян (Армения); от Вечерта на приятелството Viva La Musica; шоуто „Звук и светлина“; разходките до Царевец и Стария град.

Сценарист и режисьор на филма е Мариана Нуцова, продуцент – Румяна Начева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *