Горна ОряховицаОбщество

Пожелания за детски глъч през цялата година прие екипът на АГ-отделението в Горна Оряховица

Две студентки внасят лъч светлина в кадровия проблем в клиниката

СЕРИОЗНИЯТ СПАД НА РАЖДАЕМОСТТА НЕ ПОПРЕЧИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПРАЗНИКА БАБИНДЕН В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“. Тържеството се проведе в петък, а гости на клиниката бяха кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и заместник- кметовете Деница Коева и Григор Минков, директорът на филиала към МУ – Варна, във Велико Търново доц. Диана Димитрова, Жана Павловска, председател на регионалната структура на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи, Боряна Кирилова, директор на дирекция “Социално подпомагане”, дами от Женското благотворително дружество „Свети Мина“ и от екипа на ДГ “Елена Грънчарова”.

„Пожелавам детски глъч в отделението през цялата година. Пожелавам на целия екип да работите в единство и синхрон, като се надявам през годината в отделението да започнат работа още млади сестри, акушерки и лекари, защото това е основен проблем не само на нашата болница, но и на другите болници в страната – завръщането на младите кадри в общинските и държавните болници“, заяви по време на празника градоначалникът.

„Уважаеми колеги, както всеки човек, така и всяка болница и болнично отделение имат понякога и своите трудни моменти. Тогава си проличава волята, желанието и амбициите на хората да продължат напред. Вие имате една прекрасна професия, във вашите ръце се ражда човешкият живот. Това е една огромна отговорност, никога не я забравяйте и я носете с чест. Вярвайте в себе си, в своя професионализъм и само тогава и вашите пациенти ще имат вяра във вас, и бъдещите родилки ще идват без колебание да раждат в нашето прекрасно отделение“, мотивира с тези думи своите колеги управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов.

Велимира Стойнова и Румина Трифонова

По традиция най-младите акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович, който се завърна след неколкомесечно отсъствие на работа. Честта се падна на второкурсничките в търновския медицински филиал Велимира Стойнова и Румина Трифонова. Те са на по 20 години и работят в родилно отделение на горнооряховската болница от близо 3 месеца.

„За нас е интересно да присъстваме на нормално раждане, защото там се наблюдава целият родов процес… Вече сме клампирали и пъпна връв”, споделя Румина.

Подаръци от градоначалника бяха поднесени за бебето и родилката, които посрещат Бабинден в отделението. Тази година това са Анджелина Грънчарова и малкият Симеон, който се роди навръх Антоновден и всъщност е първото бебе за 2023 г. Малкият юнак дойде на бял свят с мерки 3800 и ръст 52 см. За 24-годишната Анджелина, която е рехабилитатор в МБАЛ, това е първо раждане.

Подаръци поднесоха и дамите от женското благотворително дружество „Свети Мина“ на екипа на родилното звено.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *