Горещи новиниЕленаЗдраве

Еленчани дариха надежда за свой съгражданин

Благотворителен събитие под наслов „Да дарим надежда“ организираха съвместно от Местния съвет по туризъм в град Елена и Гражданско Сдружение „ЗАедно за ЕЛЕНА“ в помощ на 28-годишният еленчанин Стоян Момев, диагностициран с метастаза в белия дроб.

В помощ на Стоян на 19.01.2022г. (четвъртък) в центъра на град Елена в ресторанта на СПА Хотел Елена се проведе благотворителна вечер, на която бяха събрани 13 300 лева от всички дарители. С тази сума за лечението на Стоян Момев до момента, от доброволни дарения, са набрани 111 300 лв., от които за диагностика и съпътстващи разходи до момента са похарчени 20 000 лева.

Те припомнят, че през последните 3 години младият мъж води дълга битка с коварното заболяване в България. Той е преминал през няколко курса химиотерапия, лъчетерапия, както и две операции, едната от които – неуспешна. От началото на месец декември миналата година Стоян се лекува в Германия и медиците дават надежда за живота и здравето му, тъй като прилагат иновативна терапия. Престоят в болнично заведение, както и животът в чужбина, са свързани с много промени за семейството ма младият еленчанин. Разходите са огромни и непосилни. В момента поетапно протича назначеното му лечение, но не е ясно колко дълго ще продължи. Прогнозният период, който е даден, е от година и половина. Извършват се вливки на химиотерапия, както и присаждане на стволови клетки всеки месец. Ако терапията подейства успешно след нея ще бъде проведена и имунотерапия. Разходите по престоя на Стоян в Германия се равняват на приблизително 6 000 лв. на месец. Смятайки ги за целия прогнозен период на лечение, за година и половина престой в Германия, ще са необходими 110 000 лв., което е и крайната цел на всички включени в тази кауза. Организаторите благодарят сърдечно на всички дарители от името на Стоян Момев и неговото семейство. Всеки, които има желание и възможност да помогне – нека го направи на посочената банкова сметка: IBAN: BG43CECB979010I2981500 Титуляр: Стоян Иванов Момев Основание за превод: Дарение за лечение На снимката – организаторите на благотворителната инициатива „Да дарим надежда!“ от Местен съвет по туризъм град Елена и Сдружение „ЗАедно за ЕЛЕНА“, заедно със заместник областния управител Станислав Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *