Горещи новиниСпорт

Втори борец на клуб „Илия Павлов“ с шампионска титла, Ник Дойчинов взе златото до 60 килограма при кадетите

180 състезатели от 37 клуба участваха в Държавното първенство по свободна борба за кадети, проведено във Враца. И втората шампионска титла за Велико Търново от началото на годината бе спечелена от състезател на Треньор №1 за отминалите две поредни- Мирослав Колев. След като Рамазан Рамазанов стана са седми път първенец в категорията си при мъжете преди седмица, сега Ник Дойчинов завоюва златото до 60 килограма при кадетите. Десетокласникът в Спортно училище „Георги Живков“ за втори път в кариерата си е на върха на почетната стълбичка, след златото при момчетата, два пъти е вицешампион на страната, три пъти бронзов медалист.

Във Враца състезателят на клуб „Илия Павлов“ записа пет победи. На практика Ник се осигури първото място на полуфинала, в който пречупи основния си съперник Беркай Тефик от „Буря“ /Караманци/, от който взе реванш да две загуби. Първата част бе 4:0 технически точки за Беркай, но пред втората Дойчинов направи пълен обрат и при 8:6 в своя полза тушира противника си.

На финала представителят на старата столица губеше почти до края на схватката с 0:3 от Румен Джамбазов от Сандански, но спечели с атака донесла му четири точки.

„Ник израсна изключително в тактически аспект. Вече води срещите си спокойно, изчаква съперниците си и нанася удара, когато усети, че „омекват“. Срещу Беркай Тефик се бяхме разбрали да го измори през първата част, независимо дали ще дадем точки и го направи с много движение. Срещу Румен не започна добре, но се събра и наложи волята си“, коментира треньорът Мирослав Колев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *