Започна кандидатстудентската кампания в Стопанската академия “Д.А.Ценов“ в Свищов

Започна кандидатстудентската кампания в СА “Д.А.Ценов“ в Свищов, 21 са бакалавърските специалности, съобщиха от академията.

В направление „Икономика” специалностите са Финанси; Застраховане и социално дело; Счетоводство и контрол; Икономика на туризма; Икономика на търговията; Индустриален бизнес и предприемачество; Управление на проекти; Маркетинг; Международни икономически отношения; Стопански и финансов контрол; Бизнес информатика; Макроикономика; Аграрна икономика; Бизнес статистика и анализи. В направление „Администрация и управление” специалностите са Публична администрация и Стопанско управление. Желаещите да се обучават на английски език могат да избират между специалностите Бизнес икономика и Международен бизнес.

За втора поредна година ще се осъществи прием в редовна форма на обучение и по трите съвместни специалности с УНСС – Икономика на туризма, Аграрна икономика, Индустриален бизнес и предприемачество. Свищовската академия обучава студенти и по специалности за двойна диплома по споразумение с чуждестранни университети.

Академията организира ежемесечни кандидатстудентски изпитни сесии от февруари до септември, включително. Първият кандидатстудентски изпит ще се състои на 25 февруари. Срокът за подаване на документи в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, е от днес до 24 февруари. Кандидат-студентите могат да подават документи на място и онлайн. Висшето училище си партнира с над 100 организации от сферата на бизнеса и държавното управление в България, а програмите, по които обучава студентите, са разработени съвместно с представители на практиката, посочи ректорът проф. Марияна Божинова.

През последните години академията е реализирала на 100 процента държавния план-прием, а за настоящата учебна 2022/2023 година отбеляза и ръст от 24 на сто при желаещите да се обучават в дистанционна форма.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *