Деца от социални заведения представиха вдъхновяваща изложба на картини

ДЕЦА И МЛАДЕЖИ, НАСТАНЕНИ В СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗАЕДНО СЪС СТУДЕНТИ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ създадоха вдъхновяваща изложба на картини. Експозицията бе открита в събота в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Тя е част от проект за културно обогатяване и развитие на интересите в творческите практики за деца, отглеждани в социални услуги в старата столица.

Целта на инициативата е осигуряване на социално включване и подпомагане за интеграция на малчуганите и тийнейджърите, стимулиране на техните творчески интереси и познания, повишаване на информираността на обществото към хората от тази група и др.

Проявата стана факт с финансовата подкрепа на НФ “Култура” по програма “Творчески стипендии”.

„Тази изложба е шанс на децата и младежите да изразят себе си, целта ни беше да насърчим тяхното себеизразяване, да споделим творческия процес с тях в продължение на три месеца. Децата от социалните услуги са прекрасни и много можещи и те трябва да получават необходимите грижи и внимание”, посочи ръководителят на проекта Момчил Енчев.

„Децата ни карат да се чувстваме радостни от техните творби, да усетим със сърце и душа посланията в техните картини. Емоцията е невероятна, такъв тип прояви са начин да бъде насърчаван талантът”, заяви директорът на общинския социален отдел Росица Димитрова.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *