ПП „Възраждане“ събра над 41 000 подписа в подкрепа на референдум за запазване на българския лев

Нужни са обаче поне 400 000

 

41 хиляди подписа от 11 януари 2023 г. досега вече са събрани в подкрепа на искането за провеждане на референдум за запазване на българския лев, обяви на пресконференция депутатът от ПП „Възраждане“ в IV многомандатен район Станислав Стоянов. 700 от тях са във Великотърновска област. В старата столица подписи се събират на десетина места, главно в магазини и обекти на техни симпатизанти. От партията са входирали искане до Община Велико Търново на 19 януари за 3 стационарни пункта в областния град, но до този момент не са получили отговор.

Минимум 400 хиляди валидни подписи са нужни, за да може Народното събрание да насрочи провеждането на референдум. „С тези темпове на събиране на подписи още тази сряда очакваме те да стигнат 100 хиляди. Крайният срок, който сме обявили, е 10 април, но вероятно ще ги съберем до края на март. Амбицията ни е да съберем 500 хиляди и ако има дублиращи се или някои неточности в списъците, броят на подписите да бъде достатъчен. Нека симпатизантите ни да следят Фейсбук страницата, за да знаят къде могат да отидат да се подпишат“, заяви Станислав Стоянов.

По думите му приемът на идеята на ПП „Възраждане“ сред хората е много добър, профилът им е различен и подписи много лесно се събират, защото не е нужно да бъдат убеждавани.

Това, че дните на 48-ото народно събрание са преброени, не ги притеснява. Искането за референдум в подкрепа на българския лев ще бъде един от първите ангажименти в новия парламент. Подписи се събират и от българи в чужбина.

Макар на практика ПП „Възраждане“ да е в предизборна кампания, до този момент не са обсъждани кандидатдепутатските листи.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

6 thoughts on “ПП „Възраждане“ събра над 41 000 подписа в подкрепа на референдум за запазване на българския лев

 • 23.01.2023 в 18:30
  Permalink

  САМО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРАТ, С ТОВА ПАРАДИРАНЕ ! НЯКОЛКО ПАРТИИ И МНОГО БЪЛГАРИ СА ПРОНИВ ЕВРОТО !!! ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ ДАДЕ ДИВИДЕНТИ !

  Отговор
 • 23.01.2023 в 21:54
  Permalink

  Браво моите верни болгарски кученца! Чакам да извадите Болгария от Европа и да ми я дадете на тепсия. За това ви плащам в рубли и копейки.

  Отговор
 • 24.01.2023 в 11:04
  Permalink

  Този господин по-добре да си ходи във Варна, а сподвижничките му съответно в кухнята на известна търновска кръчма и на чертожната маса в проектантското бюро, където им е мястото.

  Отговор
  • 25.01.2023 в 13:57
   Permalink

   Г-н Милков, много моля да не пишете измишльотини нищо че ви плащат за това. Тези двете ги гласим за въдворяване в Сливенския! Това е истината!!!

   Отговор
 • 24.01.2023 в 11:09
  Permalink

  Направо направете подписка за приемане на рублата!!!

  Отговор
 • 24.01.2023 в 11:56
  Permalink

  Щом Възраждане го организира, значи сме против. Референдум да приемем рублата няма ли да добавят?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *