Предаваш килограм пластмасови бутилки до 3 л, може да спечелиш 50 лв.

Започна кампанията на „Еко Партнърс България“, с която Община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери. Целта е жителите на старата столица да бъдат стимулирани да събират и предават разделно, този път пластмасови бутилки от напитки до 3 литра. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта на „Еко Партнърс България“. Бутилките от пластмаса се предават на площадката за разделно събиране на отпадъци в кв. „Чолаковци“, както и в мобилния пункт, който всяка седмица по график е в различен квартал на старопрестолния град. „Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда”, уточняват организаторите, но такъв е призивът при всяка игра.

В кампанията могат да участват всички физически лица, които разполагат с партиден номер на имот, намиращ се в община Велико Търново. Освен увеличаването на количеството разделно събрани отпадъци от пластмасови бутилки от напитки с обем до 3 л, тя цели и изграждане на полезни навици у населението. Предадените отпадъци се отчитат и за ползване на отстъпки от такса смет.

„Еко Партнърс България“ вече има машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното й предоставяне на заведения и други търговски обекти. В новата кампания във Велико Търново вече са се включили популярни брандове като „Щастливеца“, „Бианко“, „Калоянова крепост“, Cybar и др. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.

Кампанията приключва в края на годината – 31 декември 2023 г.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *