Репортер на „Борба“ представи професията на журналиста пред студенти от ВТУ

Репортерът на „Борба“ Михаил Михалев се срещна със студенти по журналистика от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Той беше поканен, за да сподели с първокурсниците своя опит в професията.

Сред присъстващите студенти имаше и действащи журналисти, затова разговорът премина в дискусия за бъдещето на професията в България. Михаил Михалев представи вижданията си за качеството на журналистиката и търсенията на аудиторията.

По думите му читателите все повече оценяват авторските статии, в които са представени интересни личности от региона и страната. Според него журналистиката трябва да избяга от наложения през последните години „стандарт“ на гръмко заглавие без реално съдържание.

Михаил Михалев беше категоричен пред студентите, че читателите са интелигентни и винаги правят разлика между прессъобщенията от различни ведомства и авторската журналистика.

Репортерът на „Борба“ и студентите се разделиха с пожелание за повече качествени статии, по-малко зависимости в професията и водещи заглавия, които носят позитивизъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *