407 000 лв. приход от паркиране чака общинската „Паркинги и гаражи“ за 2023 г.

Общинското дружество „Паркинги и гаражи“ очаква приход в размер на 407 000 лв. за 2023 г. само от зоните за платено паркиране във Велико Търново. Това е записано в бизнес програмата на ръководството на дружеството, която предстои да бъде приета на януарската сесия на местния парламент. „Паркинги и гаражи“ стопанисва денонощно охраняемия паркинг на ул. „Краков”, който разполага с 82 покрити и 90 непокрити паркоместа. Общинската фирма планира освежаване на хоризонталната маркировка и номерацията на клетките. Очакваният приход от този паркинг е най-голям и е в размер от 114 000 лв.

Подземният гараж на ул. „Поп Харитон” разполага с 21 паркоместа, разположени на 2 нива. Очакваният приход от обекта е в размер 10 000 лв. През тази година дружеството планира освежаване на хоризонталната маркировка и номерацията на клетките. Денонощно охраняемият паркинг на ул. „Крайбрежна” има 8 паркоместа за автобуси и 47 паркоместа за леки автомобили. Очакваният приход за 2023 г. от тук е в размер на 108 000 лв. Толкова очаква да събере дружеството и от специализирания паркинг за принудително преместени неправилно паркирали автомобили на ул. „Христо Ботев”, който е с 24 места.

56 000 лв. са планирани от места за паркиране, предоставени на банки и хотели по тяхно искане извън зоните за платено паркиране за денонощни паркинги за техни клиенти.

„Паркинги и гаражи“ разполага с два специализирани автомобила за преместване на неправилно паркирали коли. Очакваният приход от дейността по принудително задържане на автомобили е в размер на 117 000 лв., а екипите, които работят, са два. Очакваният приход от дейностите по поддръжка на маркировката е в размер на 275 000 лв.

Ана РАЙКОВСКА

Снимката е илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *