СУ „Димитър Благоев“ – Свищов, се включи в първата българска електронна спортна лига

Средно училище „Димитър Благоев“ в Свищов е едно от новите училища, които се включиха в School Esports League този сезон, но много бързо се превърнаха в пример за това как електронните спортове успешно да се интегрират в училищната среда. Желанието на учениците да се включат в лигата е посрещнато с ентусиазъм от ръководството, което насърчава и приветства инициативността на своите ученици и поставя техните желания на преден план при сформирането на групи по занимания и интереси.

За това спомага и учителката Красимира Кирчева, която насърчава учениците. Макар и самата тя да не е геймър, се впуска в новата материя с много желание и без капка притеснение. Тя взима присърце участието в междуучилищната лига и присъства и гледа тренировките и официалните мачове на четирите отбора на СУ „Димитър Благоев“.

„Гейминг концепции“ е учебна програма, която дава решението как да приспособим училището към децата и вместо да им даваме готови отговори, които да запаметят, да ги научим да мислят и сами да решават проблеми, застъпвайки едни от най-важните меки умения – творческо решаване на проблеми, работа в екип, стратегическо мислене, емоционална интелигентност и комуникация, които успоредно с уменията за водене на здравословен начин на живот са не само гаранция за успешен, но и за щастлив живот“, споделя Красимира Кирчева.

По думите й създаването на клуб „Гейминг концепции“ е дал възможност на учениците да придобият и усъвършенстват всички тези умения, докато правят нещо, което обичат, а именно да играят любимите си игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *