Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Илиян Илиев спечели конкурса за управител на „ВиК Йовковци“

Илиян Илиев, който от месец септември ръководи „ВиК Йовковци“, спечели конкурса за управител на водното дружество. Последният етап – събеседването, беше на 13 януари, на което се явиха двамата кандидати – Илиян Илиев и Калин Нейчев. Предпочетен със своята концепция за развитието на ВиК бе именно настоящият управител и това вече е официално оповестено.

В петък, 27 януари, от 11 часа ще се проведе Общо събрание на „ВиК Йовковци“, на което представителите на общините акционери трябва да утвърдят избора. При условие, че държавата е мажоритарен собственик на дружеството, както и да гласуват те, това няма да повлияе на крайния резултат. Процедурата изисква след това назначаването на Илиян Илиев да бъде парафирано и от министъра на регионалното развитие, но това е по-скоро формалност.

За „Борба“ Илиян Илиев заяви, че като управител на „ВиК Йовковци“, неговите приоритети са усвояване на средства за водни проекти в областта по ОП „Околна среда“ 2021 – 2027 г., намаляване на енергийните разходи и др.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *