Времето

Облачно и студено, вечерта се очакват валежи от дъжд

През нощта ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между -4 и -2 гр. За В. Търново минимална температура около -4.

В четвъртък времето ще бъде облачно. Късно вечерта ще започнат валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в Предбалкана от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. За В.Търново максимална температура около 5 гр. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно и мъгливо. Вечерта и там ще завали сняг. През нощта валежите ще се усилят. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Очакват се снегонавявания. Максималната температура на 1200 м ще остане около -2 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 19.4 гр. през 1995 г., най-ниската измерена минимална температура е -21.0 през 2010 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 38 минути и ще залезе в 17 часа и 21 минути. Фаза на Луната: пет дена след новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *