Обявиха Четвъртия национален конкурс за поезия и проза „Асен Разцветников“

Четвъртият национален конкурс за поезия и проза „Асен Разцветников“ вече е факт. Той се организира от Община Горна Оряховица, НЧ „Напредък-1869“ и литературния клуб към културната институция, носещ името на бележития български автор.

Тазгодишната тема на конкурса е „С пламъка на родолюбието”, а за подтема е определена: „150 години по пътя към безсмъртието”, посветена на живота, делото и героизма на Васил Левски.

Организаторите припомнят, че конкурсът е без такса за участие, а в него може да бъде изпращано до едно стихотворение за раздела „Поезия“ и едно произведение в раздела „Проза“, което може да бъде разказ, пътепис или есе. При поезията се приемат творби до 28 стиха, а при прозата произведенията трябва да са до 4 печатни страници А4 с шрифт Times New Roman, пункт 12.

Участващите творби не трябва да са били публикувани на хартиен или електронен носител и да са награждавани в други литературни конкурси до обявяване на резултатите.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи. Първата е от 11 до 14 години, втората – от 15 до 19 години, и третата е за творци над тийнейджърската възраст.

Заявки за участие се подават на e-mail: [email protected] под наименованието – конкурс „Разцветников”. Прикачват се два файла: единият – с творбите, а другият – с посочени жанр, имена, възраст, телефон, адрес и имейл на автора.

Изпратени творби на хартия по поща или чрез куриер не се допускат за участие в конкурса, а организаторите си запазват правото да използват творбите с цел популяризиране на конкурса.

Срокът за приемане на творбите е до 30.06.2023 г. включително. Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на страницата на читалището във Facebook: НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК 1869” ГОРНА ОРЯХОВИЦА до 31октомври 2023 г.

Участниците в конкурса се оценяват на анонимен принцип от компетентно жури, което ще бъде оповестено в протокола след приключване и обявяване на резултатите от конкурса през октомври 2023 г.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *