„УдарникЪ“ и „Гочита“ със загуби в поредния кръг от ББЛ – „Б“ група

Загуби претърпяха двата великотърновски отбора в Българската баскетболна лига, „Б“ група – Център. Поредният кръг от първенството се проведе в зала „Ивайло“ на едноименния стадион, но тимовете от старата столица не се възползваха от домакинството. Турнирът бе последен на настоящето покритие на залата, което след половинвековна вярна служба ще бъде заменено с ново, по проект, спечелен пред Министерството на спорта.

Оспорван бе двубоят между „УдарникЪ“, за който играят юноши на БК „Етър- 49“, и „Зограф“ (Трявна). Първата четвъртина приключи при 15:15, втората и третата великотърновци взеха с 13:8 и 13:12, но в четвъртата пропиляха аванса си от 6 точки, загубиха я с 8:18 и требваше да преглътнат поражение с 49:53. Ивайло Александров отбеляза 11 точки и спечели 11 борби за „УдарникЪ“, а най-резултатен в мача бе Стефан Иванов от „Зограф“ с 15 т.

В другия мач лидерът в групата „Дрийм тийм“ (Троян) се справи с „Гочита“ със 77:54. Гостите взеха първото полувреме с 48:23 и на практика решиха мача. Третата четвъртина завърши 13:13, а четвъртата 18:16 за великотърновци, за които Симеон Стойчев вкара 12 точки, а Евгени Иванов се отличи с 9 точки, 14 борби и 5 асистенции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *