44-ти сезон в автомобилизма подхваща Емил Денев, ще кара в планинския шампионат и на рали спринт

Поредна купа в богатата си кариера получи великотърновският автомобилен пилот Емил Денев. Прокурорът бе отличен на годишната гала вечер на Българска федерация по автомобилен спорт, където бяха връчени наградите на шампионите и техните подгласници от сезон 2022.

Над 350 гости присъстваха на церемонията в Парк хотел „Москва“, като бяха уважени всички призьори от провелите се през годината дисциплини, състезателите, които прославяха българския автомобилен спорт зад граница, партньорите на федерацията, представители на общините, в които се проведоха кръговете от шампионатите, журналисти и хората, които активно съдействаха за успешното реализиране на спортния календар на БФАС.

Емил Денев с „Рено Клио” получи купата за трето място в планинския шампионат, група А. Първи е Динко Иванов със „Ситроен С2”, втори – Любен Емануилов с „Пежо 106”.

Своя 44-ти състезателен сезон започва Емил Денев, което е без аналог в историята на автомобилния спорт у нас. Първото му участие е на 25 февруари 1979 г. в рали „Ивайло“.

„Не си броя вече купите, толкова са много. Живот и здраве продължавам, това ще бъде 44-тият сезон в автомобилизма в състезателната ми кариера. Ще участвам на планинския шампионат и на рали спринт. Благодаря на приятелите, които бяха с мен през годината – на механиците от Варна и Велико Търново и всички приятели, които ме подкрепяха“, коментира Емил Денев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *