Започна Годината на Заека – ще настанат ли най-сетне мир и хармония на Земята?

Астролозите предричат, че 2023 г. ще бъде доста спокойна и хармонична, тъй като самият Заек (Котка) е привързано, нежно, хармонично същество, което се грижи за потомството си.

Според поверие на азиатските народи най-щастливата година от лунния цикъл е четвъртата и именно Заекът заема това почетно място сред знаците на източния зодиак. 2023 е годината на Черния воден заек.
Сред всичките 12 животни, избрани за едногодишно властване, Буда посочил на четвърто място заек, или котка, според различни източници. Двойният знак „Заек – Котка“ е първият случай, когато един и същ период в хороскопа се символизира от различни животни, като има още няколко такива случая. Разбира се, в някои отношения двете животни си приличат: пухкави, сладки, с меки, но доста остри нокти и опасни лапи. Освен това и заекът, и котката, падайки, успяват да се приземят успешно, без да се наранят. Ще важи ли същото и за нас, хората?

Какво е важно да знаем за повелителя на 2023 г.

Основните характеристики на Заека за 2023 г. са черно като цвят и вода като стихия. Такава комбинация идва веднъж на всеки шестдесет години. Черният воден заек е властвал през далечните 1903 и 1963 г. Цифрата „3“ в датата показва цвета, придружаващ знака, но са възможни и варианти на черното – синьо и тъмносиньо, тъй като управляващата планета на годината е Венера. Астролозите предричат, че 2023 г. ще бъде доста спокойна и хармонична, тъй като самият Заек (Котка) е привързано, нежно, хармонично същество, което се грижи за потомството си.
Между другото, в годината на Черния воден заек преди 60 години хората постигнаха неоспорим напредък по пътя към прогреса и мира: те продължиха да изследват космоса, заздравиха международните връзки и имаха забележителни културни постижения. Хората със сигурност не биха отказали да преживеят нещо подобно днес. Въпреки всички възможни рискове на годината заради присъщите на заека тревожност и плахост.

Как да омилостивим повелителя на годината?

Храна – по-добре е през тази година вкусните блюда, приготвени със заешко месо, да не присъстват на трапезата. Заекът ще е доволен да наблягаме на зеленчуци и плодове, което ще се хареса не само на повелителя на годината, но и за нашето здраве ще бъде доста добре. На почит ще е и рибата – нали котките особено много я предпочитат.
Дрехи – излишно е да споменаваме, че естествените кожи от заек или котка са абсолютно забранени под каквато и да е форма. Черното и синьото ще се харесат на повелителя на годината.
Отношения – това ще бъде годината на семейството, роднинските връзки, грижата за децата. Чести семейни събирания, общи пътувания, дълги преходи сред природата биха се харесали и на заека, и на котката.
Основните ценности за мнозина през тази година ще бъдат безопасността и запазването на собственото им благосъстояние. Това ще бъде продиктувано не толкова от егоизъм, а от безпокойство и грижа за близките, страх от загуба на това, което е придобито с цената на големи усилия. Понякога ще изглежда, че себелюбието е взело връх над всичко и хората са станали по-отчуждени и по-малко толерантни един към друг. Планетата Плутон обаче ще си свърши работата, ще въдвори хармония и всичко ще отиде на мястото си.

Каква ще бъде годината за всеки от зодиакалните знаци?

Плъх (1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020). Обикновено Плъхът има достатъчно запаси, за да стигне до по-добри времена, така че тази година най-добре за него е да се скрие. Шегите с котката могат да бъдат много опасни!
Бик (1961, 1973, 1985, 1997, 2009). Бикът трябва да работи, без да се разсейва от провокации. Като цяло годината за него ще бъде по-спокойна и плодоносна от предходната. Времето е благоприятно за стартиране на собствен бизнес, на нов мащабен проект и натрупване на начален капитал.
Тигър (1962, 1974, 1986, 1998, 2010). Спокойна и благоприятна година, предразполагаща към почивка и пътуване. Вярно е, че заекът е лесна плячка на раирания хищник, но пък нали е пряк роднина с котката… Тигърът може да се наслади на почивка и спокойствие и да събира сили, защото в бъдеще ще има нужда от тях за работа и за други интересни начинания.
Заек (Котка) (1963, 1975, 1987, 1999, 2011). Заекът ще успява във всичко, което захване през тази година. И бизнесът ще върви както трябва, и домът ще е уютен и топъл, и в семейството ще цари хармония, а приятелите ще са винаги насреща. Няма и следа от доскорошната депресия!
Дракон (1964, 1976, 1988, 2000, 2012). Приятна и силна година – време, когато можете и трябва да излезете и да блеснете. Начинанията ви ще вървят добре, а и ще бъдете оценени и отличени – нещо, което наистина много ви харесва.
Змия (1965, 1977, 1989, 2001, 2013). Успешна година като цяло, макар и с цената на доста усилия. Но въпреки многото труд, ще има и време да бъдете в любимата си роля на пасивен наблюдател. Година, която ще ви донесе знания, мъдрост и философски прозрения.
Кон (1966, 1978, 1990, 2002, 2014). И вие ще можете да постигнете желаното, без да се напрягате много. Вярно, и целите, които си поставяте, не са много високи, но за момента този живот ви устройва напълно. Поработихте доста, сега отпуснете юздите.
Овца (Коза) (1967, 1979, 1991, 2003, 2015). Отлична година. Делата ви ще се подреждат добре, защото ще се появят покровители, които ще ви помогнат. Все пак и от вас ще се искат усилия и най-вече свежи идеи. Не се страхувайте да бъдете нестандартни.
Маймуна (1968, 1980, 1992, 2004, 2016). Купон, забавление… ще имате изобилие от преживявания, които са вашата стихия. Но гледайте да не губите чувството си за мярка и да не подразните повелителя – особено с безразборни връзки. Резултатите може да са печални за вас.
Петел (1969, 1981, 1993, 2005, 2017). Добре е да събудите бдителността и предпазливостта си. Важно е да запазите това, което сте постигнали и да не се задълбочавате в спорове и дискусии. Годината не е подходяща за рискови начинания и важни житейски стъпки.
Куче (1970, 1982, 1994, 2006, 2018). Животът за вас се успокоява и мирно ще се понесе по течението. Време е да помислите за комфорт и уют, семейна топлина. Годината е много благоприятна за брак или друг вид обвързвания.
Глиган (1971, 1983, 1995, 2007, 2019). Чувствате се уморени и искате никой да не ви закача за нищо. Ще имате възможност за забавяне на темпото. Просто се отдайте на повече размисли, направете равносметка на миналото, начертайте нови планове, които е по-добре да стартирате догодина.

Как Заекът орисва децата, родени през неговата година?

Детето Заек е в състояние да порази всеки с невероятния си чар. Това е мило и послушно дете, изключително сладко, с което рядко има проблеми. Схващат всяка информация буквално в движение. Също са много общителни и изключително емоционални, поради което от време на време витаят в облаците. Това обаче ни най-малко не им пречи да се оформят като силно надарени личности. В такава година са родени звезди на световната наука и култура като Алберт Айнщайн, Мария Кюри, Жорж Сименон, Едит Пиаф, Франк Синатра, Брад Пит, Уитни Хюстън, Джордж Майкъл, Куентин Тарантино и много други.

Фото: shutterstock.com

Превод от руски, източник: kp.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *