Общински съветник алармира: Подлезите във Велико Търново са опасни, зловонни и мръсни

78 хил. са нужни за ремонт на 5-те съоръжения, за последно са поправяни през 2017 г.

 

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ БСП ДИМИТЪР ЧОЛАКОВ БИ ТРЕВОГА ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПОДЛЕЗИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Самият той е направил проверка на място на съоръженията и останал втрещен. На последното заседание на местния парламент той направи и специално питане към кмета по актуалната тема, което бе придружено от фрапиращи кадри на съоръженията, предназначени да осигурят безопасност за жителите и гостите на града.

„Трафикът във Велико Търново се увеличава, което носи и по-голяма опасност от произшествия. Вместо да намерят сигурност в подлезите, хората ги избягват, защото са зловонни, мръсни, страховити даже денем и опасни за живота и здравето им“, категоричен е местният парламентарист. От кмета на Велико Търново инж. д-р Даниел Панов той поиска да разбере на какво се дължи това състояние на подлезите и кога ще се вземат мерки за подобряването му.

В СТАРАТА СТОЛИЦА ИМА 5 ДЕЙСТВАЩИ ПОДЛЕЗА, НО МАЛЦИНА СЕ ПРЕСТРАШАВАТ ДА ВЛЯЗАТ В ТЯХ. Единият е в кв. „Чолаковци“ над ул. „Дълга лъка“, останалите са край Южния пътен възел, на бул. „България“ пред НВУ и срещу мола. Неосветените им и разбити настилки, висящи остри елементи, оголени жици от липсващо захранване и падащи отломки и части са основната причина за това пешеходците да ги избягват, а с риск за живота си да прескачат мантинели или лавират в трафика. По данни на кметството още през 2015 г. градоначалникът инж. Даниел Панов е разпоредил комисия да ги обходи и изследва. Две години по-късно са направени и поправки, но ефектът от тях е бил краткотраен. Кметът инж. Панов обясни, че в тазгодишната инвестиционна програма на Общината са предвидени 78 хил. лв. за реконструкция на пешеходните съоръжения и изграждане на видеонаблюдение за тях. Дали това ще се случи, времето ще покаже.

Стилян НАЙДЕНОВ

One thought on “Общински съветник алармира: Подлезите във Велико Търново са опасни, зловонни и мръсни

  • 27.01.2023 в 10:04
    Permalink

    2015 ги изследват, две години по-късно ги ремонтират (козметично), сега положението е… С тези темпове за решаване на проблемите никога няма да се оправим!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *