Германец е първият записал се участник за Международния летен семинар във ВТУ

Германецът Михаел Хайн от Алтенбург е първият записал се участник в 46-то издание на Международен летен семинар по български език и култура, който се провежда ежегодно във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Михаел е на 43 години и работи като преподавател в Университета Алтенбург Ланд. Той подаде документите си за новото издание на семинара, което ще се проведе от 10 до 30 юли 2023 г. във Велико Търново.

Програмата на семинара и тази година включва практически обучения по български език и шест специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците: съвременен български език; култура и изкуство на България, българско изобразителното изкуство; съвременно българско кино; български фолклор; история и култура на България. В рамките на две седмици, участниците ще изучават български песни и народни танци. По традиция са предвидени екскурзии, които ще запознаят гостите с красотата на българските градове. Последните дни от семинара участниците ще бъдат на българското Черноморие в курортен комплекс Албена.

 

Снимка: Михаил Михалев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *