Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Конкурс за облекло на книга обяви читалище „Надежда 1869”

Единствен за страната конкурс на тема „Уникално облекло за книга от хартия, плат и други материали“ обявява библиотеката при читалище „Надежда 1869” във Велико Търново. Инициативата е в партньорство с неговия Клуб по битова култура и Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности” на Общината. Повод за творческата надпревара е Международният ден на детската книга – 2 април.

В конкурса могат да участват деца на възраст от 7 до 12 години от училищата на област Велико Търново с по една творба в двата раздела: „Хартия” и „Плат и други материали”. Срокът за получаване на творбите е 17 март в библиотеката на читалище „Надежда 1869”. Те могат да бъдат изпратени до тази дата и на адрес: Велико Търново – 5000, ул. „Иван Вазов” N 36. Формулярът за участие се изпраща на е-mail: [email protected]. Децата трябва да посочат трите си имена, години, клас, училище, населено място, адрес, ел. поща и телефон за връзка.

Творбите ще журират представители от Съюза на българските художници във Велико Търново, Клуба по битова култура и Регионалната занаятчийска камара. Награждаването ще е на 3 април от 16.00 часа в библиотеката на читалище „Надежда 1869“. С най-добрите творби ще бъде направена и изложба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *