Отстраниха временно от служба полицай, разследван за блудство с непълнолетна

14-годишното момиче е разпитано, разпоредени са съдебно-медицинска и психиатрична експертизи
48-годишен полицай от Горна Оряховица временно е отстранен от служба, тъй като срещу него е образувано дисциплинарно производство и се води разследване за блудство с 14-годишно момиче. Това заявиха от Районната прокуратура във Велико Търново, под чието наблюдение е случаят.
Потърпевшата е била в Центъра  за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в железничарския град, след като преди две седмици е избягала от вкъщи. Заповедта за настаняването и била за 15 дни.Служителят на Областната дирекция на МВР във Велико Търново, който е с дълъг стаж в системата, е арестуван по време на дежурство на 26 януари вечерта. Причина за ареста е, че жертвата му споделила пред педагожката на дома, че е имала интимни отношения с униформения. Полицаят се разследва за сексуално посегателство срещу момичето, което е трябвало да пази в сградата, позната в Горна Оряховица като Разпределителя.
По случая е образувано следствено дело под наблюдението на Районната прокуратура Велико Търново. Срещу него засега няма повдигнато обвинение. На 30 януари момичето е разпитано в присъствието на психолог, педагог, експерти от Агенцията за закрила на детето и др. Назначени са съдебно-медицинска и психологична експертизи. Разследващите очакват резултатите от двата анализа, които да покажат дали върху непълнолетната е упражнено сексуално насилие.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *