Първият частично заснет в космоса игрален филм „Предизвикателство“ излиза в Русия през април

Премиерата на филма „Предизвикателство“ („Вызов“) на режисьора Клим Шипенко, част от който е заснет в космоса, ще се състои на 12 април, а по кината в Русия ще излезе на 20 април, предаде ТАСС.

„Предизвикателство“ е първият игрален филм, част от който е заснета в космоса, на борда на Международната космическа станция (МКС).

Космическата драма е съвместен проект на Роскосмос, телевизионния Първи канал и студио „Йелоу, блек енд уайт“ (Yellow, Black and White Studios).

По-рано губернаторът на Калужска област Владислав Шапша каза, че „Предизвикателството“ ще открие филмовия фестивал „Циолковски“, който ще се проведе в гр. Калуга от 12 до 16 април.

Според сюжета, поради стечение на извънредни обстоятелства, лекарка трябва да се подготви само за месец за космически полет и да излети за МКС, за да спаси живота на космонавт.

На 5 октомври 2021 г. космонавтът Антон Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Шипенко отидоха на МКС с кораба „Союз МС-19“, за да снимат в космоса. В снимките участваха още космонавтите Олег Новицки и Пьотър Дубров.

Новицки, Пересилд и Шипенко се завърнаха на Земята на 17 октомври 2021 г. със спускаемия модул на космическия кораб „Ю. А. Гагарин“ („Союз МС-18“). Във филма участват още Милош Бикович, Владимир Машков и др.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *