Водещи новиниОбщество

Масови заплахи и самоуправство при паркирането във Велико Търново

Бележки и вдигнати чистачки са най-честите предупреждения, с туби пазят паркоместа

 

МАСОВИ ЗАПЛАХИ И САМОУПРАВСТВО ЦАРЯТ ПРИ ПАРКИРАНЕТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ЕДВА ЛИ ИМА ЖИТЕЛ НА СТАРАТА СТОЛИЦА, ЧИЙТО АВТОМОБИЛ ДА НЕ Е БИЛ ПОДЛОЖЕН НА ТОРМОЗ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е СПРЯН НА „ЧУЖДО“ МЯСТО.

Всекидневно социалните мрежи изобилстват от снимки на бележки, които са оставени на стъклата на „неправилно“ паркирани коли. Самоуправниците, които се разпореждат с общинска земя за публично ползване, считат, че някои от паркоместата пред блока им са тяхна собственост за вечни времена. Водени от тази своя мисъл, те са убедени, че е напълно нормално да отправят заплахи, да обиждат, да се заканват, че ще бъдат спукани гумите на колата, чийто собственик е дръзнал да паркира на „чуждо“ място.

ДРУГ ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ЗНАК ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ Е ВДИГНАТАТА ЧИСТАЧКА. Този акт означава, че „провинилият се“ трябва да внимава какво прави следващия път, защото реалните действия срещу автомобила предстоят.

След подобни актове в социалните мрежи буквално избухват вълни от недоволство. Последният случай е на бележка с неграмотно написан текст, чийто автор сипе заплахи срещу „виновния“ и му разяснява, че ще намери колата си на друго място.

ПРОДЪЛЖАВА И САГАТА СЪС ЗАПАЗВАНЕ НА ПАРКОМЕСТА С ВСЕВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА. Освен добре познатите туби с вода на помощ вече идват тухли, камъни, дървета, касетки от бира и какво ли още не. В тези случаи водачите избягват да спират на тези места, защото не желаят да се саморазправят със собствениците на саморъчните уреди за опазване на места.

Други пък обявяват дори награди за авторите на бележките и съвсем целенасочено искат да се срещнат със „смелчаците“, които са оставили словесната заплаха. До този момент обаче няма информация някой от самоуправниците да е бил заловен. Сам по себе си актът и посегателството върху чужда собственост е престъпление и би следвало полицията да следи за подобни деяния. Друг е въпросът, че почти никой не подава сигнали реално към органите на реда.

ДЕСЕТКИ СА УЛИЦИТЕ В СТАРАТА СТОЛИЦА, КЪДЕТО ДА ПАРКИРАШ, Е БУКВАЛНО МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА. Все по-скъпи стават и гаражите, които гонят цени средно около 40 000 лв. На практика в старата столица има остър недостиг на паркоместа, а презастрояването през последното десетилетие влоши проблема, за да се стигне до днешната ескалация на напрежение. Няма изгледи ситуацията във Велико Търново да се подобри, колите се увеличават, а все по-често можем да видим спрени автомобили на зелени площи, тротоари и алеи.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. Илия Маринов

8 thoughts on “Масови заплахи и самоуправство при паркирането във Велико Търново

 • Няма изгледи да се подобри щото тия, които могат да решат проблемите ги мързи да гледат, отделно са абсолютни некадърници.
  Я синя зона в идеален и широк център, за втора кола на жилище двойна и тройна годишна такса и да видим какво ще стане. Ама синя зона, не платено паркиране каквото има в момента, чиято цел е само ОДПГ-то да се гуши с пари, а хората да се чудят как да се приберат вкъщи.

  Мързелите и некадърниците няма нужда да уточнявам кои са.

  Отговор
 • Що всеки си мисли, че му е бащиния и не могат да му спират на мястото?
  Презастояването и липсата на места за паркиране свъвсем усложнява нещата, но нали кмета си е прибрал парите боли го…
  Да не говорим за абсурдните цени на гаражи и жилища включително, в град който няма икономически растеж и без пътна инфраструктура.
  Направо Теминал 2!

  Отговор
  • Вярно е, но се надпреварват да купуват апартаменти – за “инвестиция”, че щели да поскъпват.

   А иначе тоя на бележката трябва да отиде в затвора за неграмотност. Злобен и прост.

   Отговор
   • На ул.Александър Пенчев N3 са си сложили табели служебен абонамент. Няма знак за платени паркове места. Направих запитване в Общината, отговориха, че няма платени парко места. Изпратих им снимки. Нищо. От Общината не предприема нищо.
    От къщата заплашват, че ще ми се случи нещо на колата. Дори ми звъняха от МВР да си преместя колата.
    В града е пълно безобразие, няма ред, богаташите са недосегаеми, полицията не вижда нищо. Общинарите се крият.

 • Презастрояването има две причини – несправяне със служебните задължения, или корупция. Резултат от последното е настоящия ЗУТ в частта си за градоустройството. Смислени реакции липсват.

  Отговор
 • Виновен е Румен Рашев, както и тези след него. За главният архитект на общината , да не говорим как издава азрешителни. Всички властимащи мислят само как да крадат пари т.е. обичат корупцията, без да мислят тяхната морална деградация до какви проблеми води. Няма как при това пркомерно застрояване да има места за паркиране.

  Отговор
 • Забранете спиране по тротоарите,те са за вървене.А иначе органите на реда са престъпници,ако го разрешават.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *