С конкурс търсят директор на търновската болница

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ОРГАНИЗИРА КОНКУРС ЗА НОВ ДИРЕКТОР НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Кандидатите следва имат минимум 5 години професионален опит, да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, квалификация по здравен мениджмънт, икономика или управление. Те следва да представят визия за развитие на лечебното заведение и собствения принос към плануваната концепция. Срокът за подаване на документите е 7 февруари.

В момента начело на областната болница е анестезиологът д-р Красимир Попов. Той зае длъжността в края на май 2022 г. от дългогодишния директор на МОБАЛ д-р Стефан Филев, който на свой ред стана зам.-директор по административно-стопанските дейности в „Александровска“ болница в София.

Д-р Попов оглави търновската лечебница до провеждане на конкурс, а при гласуването на кандидатурата му след заседанието на Общото събрание на акционерите заяви, че поема поста „с леко притеснение предвид кредита на доверие“, получен от него, и факта, че болницата е най-голямото лечебно заведение в областта и структуроопределяща за региона.

От МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ уточниха за „Борба“, че д-р Красимир Попов ще се включи в конкурса за директор на клиниката.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *