От половин година великотърновка чака възнаграждение от водеща маркетингова фирма

Шест месеца попълвала анкети според уговорката, но не получила нищо в замяна

 

Радостина Маринова попълва анкети от 6 месеца, но все още не е получила желания продукт срещу труда си.

ВЕЛИКОТЪРНОВКАТА РАДОСТИНА МАРИНОВА ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА ЧАКА СВОЕТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ОТ „ГФК БЪЛГАРИЯ, ИНСТИТУТ ЗА МАРКЕТИНГОВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ“. Тя участвала половин година в събиране на данни за потреблението в хранителните магазини, но твърди, че насреща получила само обещания.

Всеки път, когато пазарувала, попълвала специални анкетни карти на ръка. Посочвала продуктите, цените им и магазините, от които са закупени, след което ги изпращала на посочения адрес.

„Системата е така създадена, че колкото повече анкетни карти попълваш, толкова повече точки трупаш. С тях в специален каталог можеш да си избереш даден продукт. Аз имах събрани над 1200 точки, които са напълно достатъчни за избраната от мен печка за баня. Но вече половин година не ми я изпращат“, разказва Радостина Маринова.

Анкетният дневник на Радостина Маринова.

ЗА ДА НАТРУПА 1200 ТОЧКИ, ДАМАТА ПОПЪЛВАЛА АНКЕТНИ КАРТИ НА РЪКА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ГОДИНА. От маркетинговата фирма обаче променили условията за изпращане и въвели единствено електронно попълване, което не я устройвало. По тази причина тя предупредила, че се отказва и че желае да използва точките.

След няколко месеца звъннала, за да попита какво се случва с обещания й продукт, но отговорът бил уклончив, а през ноември миналата година било и последното потвърждение, че ще си получи възнаграждението във вид на печка.

ЕКИПЪТ НА „БОРБА“ ОПИТА НЯКОЛКО ПЪТИ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ФИРМАТА НА ПОСОЧЕНИЯ ТЕЛЕФОН. Оттам обаче никой не отговори. За „ГФК България, институт за маркетингови изследвания“ в BiznesCatalog.com е упоменато, че фирмата е регистрирана със седалище и адрес на управление в София. По данни на сайта цялата компания разполага с 13 000 експерти в маркетинговите изследвания в повече от 100 държави. Там е посочено още, че GfK в България е фирма с признати експерти в областта на съвременните иновативни количествени методи и водещи консултанти в сферата на потребителската лоялност и комуникациите на марките.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *