Спорт

Треньорът на „Етър Атлетик“ с шампионска титла и сребро от Държавното по лека атлетика за мъже

Титла и сребърен медал от Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени спечели Стоян Владков. Президентът и старши треньор на великотърновския „Етър Атлетик“ и преподовател по физическо възпитание в ОУ „Патриарх Евтимий“ стартира в зала „Асикс Арена“ за родния си клуб „Локомотив“ (Дряново).

При мъжете бягането на 1500 метра се разви много интересно и до последно имаше битка за първото място. В крайна сметка Владков се наложи с 3:53.14 минути, а следващият го неотлъчно Мартин Балабанов СК „Атлет-Мездра“ финишира втори за 3:53.54 минути. Борбата за третата позиция също беше сериозна, като в крайна сметка с бронза се окичи Алекс Василев „Локомотив-Русе“, а Иван Иванов „Юниверсал“ остана четвърти с 3:58.79 минути. Във финала влезе и Станислав Рашков от „Етър Атлетик“, който финишира осми с време 4:06.04 мин.

Интересна беше борбата за първото място и на 3000 метра при мъжете. Шампионът на 1500 метра Стоян Владков дълго време водеше колоната, но Николай Първанов демонстрира повече свежест в последните обиколки и увеличаваше аванса си, за да грабне златото с личен рекорд от 8:29.30 минути. Владков взе сребърния медал с 8:34.21 мин, а шампионът на България в маратона за 2021 г. Мирослав Спасов СК „Атлет-Мездра“ финишира трети с 8:39.52 мин. Осми и на тази дистанция е Станислав Рашков от „Етър Атлетик“, който финишира осми за 9:05.30 минути. Шестнайсети е съотборникът му Денис Колев. Единайсети на 800 метра се подреди друг етърец – Светослав Ботев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *