Зала „Никола Петров“ приема три големи турнира по борба

Три големи състезания от календара на Българската федерация по борба ще посрещне през настоящата година Горна Оряховица. В това число са две държавни първенства в най-масовите възрасти и турнирът „Никола Петров”, с който по традиция приключва спортният календар за годината.

От днес до 5 февруари е Държавното лично първенство за момчета, което ще бъде посрещнато от спортна зала „Никола Петров”. Състезанието е за двата стила – класически и свободен, което означава, че през уикенда в Горна Оряховица ще се изсипят над 500 състезатели и поне още толкова треньори и родители.

От летния цикъл Горна Оряховица ще приеме Държавния лично-отборен шампионат за деца, също в класически и свободен стил. Първенството е от 18 до 21 май.

За международния турнир „Никола Петров” за деца в свободен стил тази година още няма точна дата, но обичайно той се провежда около рождения ден на шампиона – 19 декември. Тази година се навършват 150 години от рождението му. Кръгли годишнини ще отбележат и спортната зала на негово име и клубът по борба, така че вероятно ще има сериозно честване.

Снимка: boec.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *