Инвеститори от София изграждат бутикова сграда във Велико Търново

БУТИКОВАТА МНОГОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА VESTA Е ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ПРОЕКТ НА НЯКОЛКО ОПИТНИ ИНВЕСТИТОРИ ОТ СОФИЯ.

Щелян Калчев, Георги Янков и адв. Кирил Анев (вдясно)

Те са част от строително-инвестиционната компания IMVESTIA, която е член на Българската стопанска камара и има повече от 18-годишен опит в управлението на качествени имоти и изграждането на комфортни жилищни сгради. Д-р Щелян Калчев е инвеститор, професионалист в имотите и консултант с дълъг опит – съосновател е на компанията, както и на агенция за недвижими имоти Primo+. Негови партньори са Георги Янков – експерт по управление на имоти, международен консултант и лектор по темата, както и адв. Кирил Анев, специализиращ в сферата на вещното и облигационното право. Всъщност и тримата са с търновски корени и развиват бизнес в родния си град от 2004 г., макар да живеят постоянно в столицата.

Елегантната сграда VESTA, разположена в парк „Картала“, в съседство на спортен комплекс „Балкан арена“, е със съвременна визия, която веднага печели симпатии. Трябва да бъде изцяло завършена до края на тази година. Проектът й е дело на именития арх. Юрий Любомирски, който оглавява регионалната структура на Камарата на архитектите в България.

Изпълнител на бутиковата сграда е „Едерисел Билдинг“, които са част от Камарата на строителите в България и досега са направили над 120 хил. кв. метра жилищни сгради, бизнес и търговски обекти в цялата страна.

С 20 апартамента, обезпечени с гаражи и паркоместа, светли и слънчеви стаи и панорамна гледка от 180 градуса към Стара планина и архитектурния резерват Арбанаси, VESTA вдига сериозно летвата на местния пазар, в който през последните години преобладава строителната конфекция, изпълнена с евтини материали.

ЕДНО ОТ ПРЕДИМСТВАТА, КОИТО ИНВЕСТИТОРЪТ ИЗТЪКВА ЗА БУТИКОВАТА СГРАДА, Е НИСКИЯТ ПРОЦЕНТ ОБЩИ ЧАСТИ – САМО 11%, благодарение на оптималното и ефективно проектиране на архитектурата. Така обитателите спестяват хиляди евро допълнително за общи части и купуват повече за по-малко средства.

Високата енергийна ефективност благодарение на нови технологии пък гарантира ниски сметки. Изключително атрактивни са и крайните цени на жилищата, които започват от 710 евро без ДДС на кв. метър.

Локацията, чистият въздух, разположените в близост училища, градини и детски ясли, както и удобната инфраструктура са другите предимства на бутиковата сграда, което я прави много подходяща за инвестиции, прекрасна за живеене и доста удобна за млади семейства с деца, коментират още от фирмата инвеститор IMVESTIA.

2 thoughts on “Инвеститори от София изграждат бутикова сграда във Велико Търново

 • 03.02.2023 в 19:51
  Permalink

  На снимка всички го докарват, ще се види накрая. Трябва да бъдат задължени да има подземни гаражи, път тротоар

  Отговор
  • 06.02.2023 в 18:53
   Permalink

   А детска градина, болница, училище трябва ли?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *