Поредна шампионска титла за талант от Елена, Берке Ибрям заслужи и приза за най-резултатен борец на първенството в Горна Оряховица

Третата си шампионска титла във възрастова група момчета спечели Берке Ибрям. Талантливият състезател на еленския клуб „Дан Колов“ взе и приза за най-резултатен борец на шампионата в свободния стил. Първенството на страната се проведе в събота и неделя в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица с участието на 273 борци от 52 клуба. Включи се и сериозна група бесарабски българчета от Молдова, които допълнително вдигнаха нивото на турнира.

Възпитаникът на треньора Недялко Петров триумфира категория до 48 килограма, в която стартираха 22- ама участници. В предварителния кръг  Берке записа победа срещу Росиян Димитров от Сандански с туш. Последваха успехи над Николай Нейков от клуб „Станка Златева“ и Мартин Захариев от Търговище с туш, а на полуфинала над Георги Иванов от Бургас с 9:4 технически точки. В схватката за златото Берке Ибрям тушира Станислав Скакун от Молдова, който се бори за столичния ЦСКА.

Преди това бесарабското българче елиминира по много убедителен начин двама от силните борци в категорията- Димитър Кехайов от Сандански, и Берк Хаджиюмеров от Гложево.

По регламент първите трима във всяка категория добиват право да участват на Балканиада, която тази година ще се проведе в Серес.

За най-техничен състезател на шампионата за момчета в Горна Оряховица бе обявен Илия Димов от СКБ „Янчо Патриков – ЦСКА”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *