Темида

Съдят апаш, ограбил и пребил зверски жена с френски ключ

Съдят апаш, ограбил и пребил зверски жена с френски ключ. Дръзкият извършител ще отговаря и за притежание на дрога. Делото срещу Преслав Т. е насрочено за 10 февруари в Окръжния съд във Велико Търново. То е образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в старата столица, с който 23-годишният подсъдим е обвинен в това, че на 5 януари 2022 г. на ул. „Иларион Драгостинов“ във Велико Търново, до парк „Бузлуджа“, откраднал дамска чанта на И.М. от София, в която имало 3280 лева, 105 евро, 20 долара, три мобилни телефона и други лични вещи. Плячката на дръзкия апаш е на обща стойност 5087,32 лева.

При посегателството извършителят употребил сила, като нанесъл удари с френски ключ в задната част и лицето на пострадалата. Нападателят съборил И.М. на земята и продължил да я удря зверски. Вследствие на побоя й причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на скула, довела до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето за срок от около 3-4 месеца.

Преслав Т.е обвинен и за това, че е държал високорискови наркотични вещества – амфетамин, с общо тегло 1,488 грама на стойност 44,64 лева.

Делото е насрочено за 20 декември в Окръжния съд в старата столица.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *