ОбществоСвищов

Община Свищов ще вземе участие в първия по рода си годишен форум на мисията на ЕС „Възстановяване на нашия океан и води до 2030 г.“

Община Свищов ще вземе участие в първия по рода си годишен форум на мисията на ЕС „Възстановяване на нашия океан и води до 2030 г.“, който ще се проведе в Кралските музеи за изящни изкуства на Белгия, Брюксел на 17.02.2023 година.

На събитието ще се направи равносметка на първата година от изпълнението на мисията, представяйки първото портфолио от проекти и действия за постигане на целите ѝ. Форумът ще се съсредоточи върху ангажиментите за изпълнение на мисията и ще илюстрира конкретни мерки и действия за защита и възстановяване на морските и сладководните екосистеми и биоразнообразието, повишаване на устойчивостта на крайбрежието, премахване на замърсяването и превръщане на синята икономика в климатично неутрална и кръгова, както и препоръки за допълнителни необходими инициативи.

Форумът ще събере ключови заинтересовани страни за:

  • Генериране на широка подкрепа за мисията, събиране на първите общности от участници и насърчаване на по-нататъшното придържане към Хартата на мисията ;
  • Мобилизиране на действия и мерки за принос към целите за 2030 г.;
  • Представяне на конкретни примери за програми и инициативи от държави-членки, региони, градове и други заинтересовани страни и даде видимост на първото портфолио от проекти, подкрепени от програми на ЕС.

Като партньор на мисията, със своето участие във форума Община Свищов ще направи поредната стъпка във връзка с реализиране на плана си за развитие в новия програмен период, чрез действия за привличане на европейски средства по директиви на Европейския Съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *