Водещи новиниЗдраве

РЗИ и БЧК с анти-СПИН кампания за 14 февруари

ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА БЕЗОПАСНО СЕКСУАЛНО ПОВЕДЕНИЕ ЗАПОЧВА РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Анти-СПИН кампанията се реализира с подкрепата на Младежката организация на БЧК в старата столица, Градски ученически парламент – Велико Търново, Интеракт клуб, младежки домове – Велико Търново и Горна Оряховица. Акцията се провежда по повод Деня на влюбените и цели повишаване на знанията за предаването на инфекции по полов път.

Ще бъде излъчена прожекция на филма „Какво (не) знаем за пубертета“, ще има дискусия, интерактивни игри и демонстрации сред ученици в кино Latona – Горна Оряховица, на 13 февруари от 14:00 часа. На следващия ден около паметника на Васил Левски в старата столица от 15:00 часа ще се раздават информационни материали, балони, валентинки, флаери и презервативи.

От РЗИ припомнят, че всеки, който желае, може да се тества в Кабинета за безплатно изследване за ХИВ/СПИН в сградата на ведомството. Той ще работи понеделник, вторник и сряда от 9:00 до 12:30 часа и от 13:00 до 15:30 часа.

Във Великотърновска област през 2022 година са открити 5 нови серопозитивни лица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *