У нас

Как се променят модните тенденции след пандемията – българските потребители залагат на практичните комбинации

Въпреки че след две години на пандемия и ограничения модната индустрия се завръща успешно към нормалното си състояние, интересът на модните любители бе цялостно променен, отбелязват от платформата. По време на пандемичната обстановка потребителите у нас пазаруваха предимно спортни дрехи и обувки, сега продажбите на официално облекло започват да нарастват значително, показва проучването.

Според данните има ръст от 91 процента на продажбите на дамски лоуфъри и мокасини и паралелно ръст от 79 процента закупени чифтове кецове. Комбинацията на блейзърите с тениски, спортни панталони, която има ръст от 39 процента на продажбите, и ежедневни обувки е сред най-популярните тенденции на българския пазар, показва още проучването. Допуска се, че е възможно икономическата ситуация да подкрепи тази тенденция още повече, тъй като потребителите ще избират по-универсални дрехи.

Ярките цветове са все по-предпочитани от българските потребители и започват да изместват неутралната гама от гардероба на дамите, посочват от “Глами”. Оранжевото набира преднина в надпреварата за най-популярен цвят. След двегодишната изолация този цвят стана символ на оптимизъм и чувство за щастие. Въпреки че не е най-очевидният избор, то може да бъде истински стилно, ако бъде стилизирано правилно, отбелязват от платформата. Лилавото също е сред фаворитите по избор на българите. Зеленото печели своята популярност с конкретен свой вариант – Ботега грийн (Bottega green) – нюансът е влиятелен за модната сфера, както и основен “партньор” в съдържанието на модните инфлуенсъри.

Дори и по време на локдаун и пандемия, най-желаните артикули за българския потребител са в категорията дамски рокли, показва проучването. Освен че придава женственост и нежност на всяка една дама, роклята е универсален артикул и може да се носи за различни поводи. Става ясно още, че най-популярният продукт сред жените по отношение на кликове е роклята с флорални мотиви.

Въпреки че за последните няколко години спортният стил беше най-популярният, категория “кецове” е доминираща в предпочитанията на българина и за 2022 г., като 5 от топ 10 на най-харесвани продукти са маратонките, показва проучването. Сред най-популярните на българския пазар са и спортните марки.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *