Горещи новиниКрими

Задържаха 30 фенове на ФК “Левски” след мач във Велико Търново

Близо 30 фенове на ФК “Левски”, голяма част от които непълнолетни, бяха задържани днес следобед в центъра на Велико Търново около 15 часа и откарани в Районното полицейско управление. Непосредствено след мача Черно море – Левски, който се игра на стадион”Ивайло”, сините запалянковци започнали да хвърлят снежни топки по автомобили и уцелили патрулка. Хулиганската проява се случила в района на театъра. Групата фенове били задържани от полиция и жандармерия и откарани в районното управление. Изясняват самоличността им и ги разпитват в полицията.

Сините запалянковци  са основно от Горна Оряховица, Велико Търново и региона. Всичките са задържани до 24 часа, като ще бъдат образувани преписки и ще бъде уведомена прокуратурата. Някои от феновете и близки на задържаните смятат, че са арестувани неправомерно, тъй като не са извършили нищо нередно. “Без вина виновни, ние бяхме заградени от страшно много полицаи, а при нас масово бяха деца! Заради една топка! Всички хора да ни гледат че все едно сме престъпници!”, сподели Лучия Луканова, която е била на мача. Георги Стоянов пък бе дошъл до полицията заради непълнолетния си братовчед.  “Жива подигравка, към 3 часа минах покрай театъра и ги гледах на една камара събрани младежи на едно място и си викам: Какво става? Че взели и на колегите колите, бусове, все едно са най- големите престъпници! И подигравката почва оттам – наблъскаха деца, младежи, всичко в кюпа- кой където намери! За мен е жива подигравка да бутат детето! Дойдох да прибера братовчед си, който е на 15 години.  Аз познавам всички момчета, които са били там – нито правят нещо лошо, просто момчетата са се прибирали от мач!”, сподели Стоянов.

Веселина АНГЕЛОВА , снимки-авторът

One thought on “Задържаха 30 фенове на ФК “Левски” след мач във Велико Търново

  • А някой обърна ли внимание какво се случи на стадиона?! Някаква недодялана сган, хвърляща бомбички, крещяща и псуваща вилня близо час преди началото на мача! И въобще не се ограничавам с тъй наречените “фенове” само на единия отбор! На подобни елементи мястото им е в гората! Да се избиват на воля! Не в центъра на града.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *