ОбществоСухиндол

Вицепрезидентът Илияна Йотова от Сухиндол: „Отдавна е време за обединение на всички лявомислещи хора в страната“

„СУХИНДОЛ Е СПЕЦИАЛНО МЯСТО. ОТПРЕДИ 5 ХИЛ. ГОДИНИ ТУК СЕ ПРОИЗВЕЖДАЛО НАЙ-ХУБАВОТО ВИНО, ЗАЩОТО ТРАКИТЕ СМЯТАЛИ, ЧЕ САМО С ТАЗИ НАПИТКА МОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ДО БОГОВЕТЕ. Сухиндолската земя е благословена.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на Сухиндол, с които заедно отбеляза празника на общината и Деня на лозарите и винопроизводителите. „Цели 158 години този празник е в календара на общината. По традиция по домовете се завръщат от близо и далеч родените тук. Хората в Сухиндол почитат традициите, защото в тях е мъдростта на миналите поколения, която предават на своите деца“, посочи още Йотова.

„Отдавна е време за обединение на всички лявомислещи хора в страната“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. „Имаше остър дефицит от такова обединение, защото сега има разпилени малки партии, които не могат да упражняват влияние нито като политика, нито като решение, тъй като остават извън парламентарния живот. „Има нужда от нов Лесидренски процес – обединение на левицата, за да има стабилност вляво“, коментира пред журналисти в Сухиндол създаването на нова лява политическа формация вицепрезидентът.

„Това е необходимо, защото за нормалния политически живот е добре да има ляво, дясно и център, за да има истински сблъсък на идеите, който ще притъпи личностните нападки, конфронтацията между партиите, за да се регламентират истинските приоритети и да се тръгне напред“, посочи Йотова.

„Надявам се, че тази нова формация вляво ще даде път на средното поколение, на младите хора, които имат различен поглед“, каза още тя. Лявата политика винаги е била борба за човешки права, допълни тя и изрази надежда, че е добре един ден заедно с БСП България да има стабилна политическа левица и стабилно представителство в Народното събрание.

Вицепрезидентът смята, че след втори април разположението на политическите сили няма да бъде същото и ще има възможности за нови мнозинства в следващото Народно събрание. Йотова посочи, че хората ще повярват на онези политически партии, които говорят за реалните проблеми, а не за това кой с кого ще се коалира. По думите й един от важните въпроси, който трябва да бъде в дневния ред на следващото Народно събрание, е въпросът за доброволчеството и статута на хората, които участват в спасителните отряди от различни организации при спасителните операции при бедствия и аварии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *