ОбществоСухиндол

Наградиха най-добрите домашни вина в Сухиндол

Дегустационната комисия оценява над 65 проби

 

Най-добрите майстори на домашни вина в Сухиндол бяха определени по време на традиционната дегустация. И тази година надпреварата беше разделена в категории за различни бели и червени, а получените проби бяха над 65.

Ферхан Рафиев спечели първо място в цели 4 категории

В категорията за бяло вино първото място беше присъдено за Ферхан Рафиев, втори в класирането остана Димитър Гърбов, а третото място бе отредено за Коста Пашев. Пламен Тодоров е победителят в категорията за мускат, а негови подгласници станаха Страхил Страшилов и Виктор Алтънов. При шардонето първото място заслужи Ферхан Рафиев.

В категорията за червено вино най-добър майстор се оказа Виктор Алтънов, на второ място остана Йордан Карапанчев, а трети се класира Димитър Гърбов. Страхил Страшилов представи най-доброто мерло, Веселин Гърбов се нареди втори, а трети е Ферхан Рафиев. Оспорвана беше надпреварата и при кабернето, където първото място заслужи Пламен Тодоров, втори там остана Ивелин Хановер, а трети се класира Момчил Младенов.

Инж. Пламен Чернев подари на дегустационната комисия поставки за вино

Отново Ферхан Рафиев завоюва първо място в категорията за бял пелин. Победител при червения пелин е Ивелин Хавов, втори остана Петър Петров, а трети се наредиха Христо Мънков и Ферхан Рафиев, който спечели и категорията за розе. Там второто място беше присъдено за Страхил Страшилов, а Йордан Карапанчев се класира на третото място.

Вината бяха оценявани от компетентно жури, което беше оглавено от председателя на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов. Заедно с него анонимните проби бяха оценявани от младата техноложка Диляна Кисьова и от Ивелин Хавов.

На награждаването присъства и кметът инж. Пламен Чернев, който подари на членовете на дегустационната комисия поставки за вино, а всички наградени участници получиха грамоти и книгата „Във виното е истината“ със специални страници за Сухиндол.

Журито имаше нелеката задача да оценява 65 проби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *