ОбществоСухиндол

Стотици посрещнаха Златаришката духова музика и гайдарката Владислава Христозова на Зарезанската вечеринка

Читалищният салон се напълни след двугодишно прекъсване на инициативата

 

Владислава Христозова със свои почитатели.

Много настроение, песни и танци предложи Зарезанската вечеринка в Сухиндол, след като събитието не беше провеждано последните две години заради пандемията от ковид. Водещ на традиционното мероприятие беше Ганчо Александров, който в свой стил успя да спечели публиката, а с поздрав към всички се обърна кметът на Община Сухиндол инж. Пламен Чернев.

Специални гости на празниха бяха музикантите от Златаришката духова музика, които закриха вечеринката. Преди това обаче публиката аплодира бурно гайдарката Владислава Христозова. Народната изпълнителка заедно със своя брат завладяха сцената. Владислава Христозова е овладяла тайната на традиционно мъжкия инструмент като дете. Тя смята, че фолклорът има славно минало, но и красиво бъдеще. От малка се е отдала на музиката, защото и пее, и свири.

Сухиндолската вечеринка не мина и без изпълнения на местните таланти от ДГ “Соня“. На сцената се качиха и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“, а учителят Иван Лилов изпя песента „Далечни ветрове“.

Бурно аплодиран беше и смесеният народен хор към НЧ „Трезвеност 1870“, който изпълни песните „Кръчмарица“ и „Зарезанджийска песен“. Танцова група „Гъмзовяни“ пък представиха „Влашки танц“. Нигяр Абилева изпълни „Трифон Зарезан“, а публиката се наслади и на камерния сюжетен хумористичен танц „Пазар на булки“.

Преди всяко изпълнение Ганчо Александров рецитираше стихове на Евтим Евтимов, които звучаха сякаш са писани именно за Града на виното.

Вечеринката завърши с пищна заря в центъра на Сухиндол, на която се насладиха всички присъстващи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *