Горещи новиниОбщество

Най-известният румънски сомелиер дегустира вина от Великотърновския край на Международното туристическо изложение TTR в Букурещ

Старата столица се презентира като център на културния и фестивалния туризъм

 

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представи Велико Търново на 47-то издание на Международното туристическо изложение TTR в Букурещ, Румъния, което се проведе от 23 до 26 февруари. Щандът на България, на който се представи община Велико Търново, беше един от най-големите на изложението – 250 кв. м.

Старата столица се презентира като център на културния туризъм в страната. Специално внимание беше обърнато и на фестивалния туризъм във Велико Търново и богатата културна програма с предстоящите издания на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ 2023 и международния фестивал на историческите възстановки.

TTR е едно от най-важните туристически изложения в Румъния, отворено както за професионалисти, така и за масова публика. На посетителите се предоставя изчерпателна информация за най-новите тенденции, продукти и услуги в различни области на туризма. Северната ни съседка е най-големият чуждестранен пазар за българския туризъм, като само през 2022 г. над 40 000 румънски граждани са посетили старата столица. Традиционно посетителите на изложението проявяват особен интерес към уикенд туризма.

 

 

 

В рамките на участието си на TTR управителят на „Царевград Търнов” Борислав Йорданов проведе работна среща със заместник-министъра на туризма проф. Мариела Модева и с държавния секретар към Министерството на туризма на Румъния Тудорита Лунгу. Лично щанда на старата столица посети и посланикът на България в Румъния Радко Влайков.

По покана на „Царевград Търнов” най-известният и награждаван румънски сомелиер Серджиу Неделеа направи специална дегустация на вина от Великотърновския регион за изложителите и гостите на TTR. На дегустацията присъстваха заместник-министърът проф. Мариела Модева, най-големият румънски туроператор „Кристиян Тур”, както и туроператори от Молдова, България, Турция и Румъния.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *