Спорт

Цветелина Цонева донесе сребро на горнооряховската борба от Държавното първенство за кадетки

Цветелина Цонева от СКБ „Локомотив” спечели сребърен медал от Държавното лично първенство по борба за момичета и кадетки, което се проведе в Стара Загора.

Горнооряховчанката започна с туш над Ванеса Костадинова от „Черноморец” (Бургас) своето участие в надпреварата в кат. 49 кг при кадетките. Във втория кръг племенницата на треньора Пламен Дончев победи с 11:2 Мария Чолакова от „Бургас” (Бургас). Последва и убедителна победа в полуфинала, където Цветелина водеше с 18:7 срещу Петя Стойкова от „Миньор” (Перник) и завърши срещата с туш. Във финала горнооряховчанката поведе на Теодора Арнаудова от „Черноморец” и спечели първата част. В началото на втората обаче тръгна за любимата си хватка „поясно хвърляне”, но допусна да бъде затисната от съперничката и трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Заедно с Държавното първенство Българската федерация по борба за първи път организира национален турнир за момичета 4-5 клас. В преборванията участваха три състезателки на „Локомотив”. Анелия Ангелова е със сребърен медал в кат. 36 кг, след като отстъпи на Иванина Иванова от Елхово. В кат. 37 кг Тияна Николова е втора след загуба от Катрин Григорова от Враца. Зара Николова е на трето място в кат. 51 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *