Спорт

15-годишните етърки с първа купа за 2023 година

Момичетата до 15 години на Футболен клуб „Етър ВТ“ спечелиха първия си турнир за годината, проведен в Севлиево, като победиха всички съперници, без изобщо да допуснат гол във вратата си.

Възпитаничките на треньора Валентин Витанов разгромиха домакините от „Севлиево лейдис“ със 7:0. По два гола за победата нанизаха Моника Бориславова и Румяна Страхилова, а по един добавиха Карина Попова, Лора Василева и Теодора Димитрова. Втората победа бе срещу „Янтра“ (Габрово) с класическото 3:0. Попаденията за успеха вкараха Карина Попова, Лора Василева и Румяна Страхилова.

В третата си среща етърки биха и „Дунав“ (Русе) с 1:0 с победен гол на Лора Василева. Това донесе на талантливите „болярки“ и купата за първото място в турнира.

Състезателките от „Етър ВТ“ посветиха спечеленото отличие на Александър Нанков, Антон Дончев, Христо Давидков, Антон Георгиев, Иван Пъргавелов, Николай Вачев, Даниел Георгиев и Светослав Алексиев, благодарение на които бе осъществен едноседмичният подготвителен лагер на отбора в Златоград. По време на лагера женският тим на „Етър ВТ“ изигра и две контроли, като би в гръцкия град Ксанти местния тим „Цариците на Тракия“ с 1:0 и завърши наравно 2:2 срещу юношите на ФК „Златоград“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *