Лесичери посрещна първия щъркел преди закичването с мартеници

ОЩЕ ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА БАБА МАРТА СЕ ПОЯВИ ПЪРВИЯТ ЗА 2023 Г ЩЪРКЕЛ В ЛЕСИЧЕРИ. Предвестникът на пролетта се върна в старото си гнездо и веднага се зае да го ремонтира. Местните хора не си спомнят в последните десетилетия да се е случвало толкова скорошно долитане на красивата бяла птица. Обясняват, че това е мъжкият екземпляр, и до дни очакват неговата женска също да си дойде.

Въпреки подранилата изненада жителите на Лесичери са на мнение, че радостното събитие предвещава берекет и плодородие. Спокойни са, че крилатите няма да измръзнат, тъй като синоптиците предвещават положителни температури през март.

One thought on “Лесичери посрещна първия щъркел преди закичването с мартеници

  • 28.02.2023 в 21:41
    Permalink

    А преди щъркела, пристигна още преди 30г. кмета Митко Митрев, който изсече всички тополи, борове, орехи, акациеви дървета и всички по-големи дървета, като голяма част от тях набичи на греди и дъски заедно с братовчед си Бончо Митрев в незаконната му дъскорезница у тях ( у Бончо). Но нали е шуробаджанак с цялата власт в региона няма кой да му каже копче затова, че спомогна не само за глобалното затопляне, но и за пресушаването на изворите и кладенците в с. Лесичери и остави жителите без вода и на воден режим. А братовчед му Бончо Митрев е и служител във ВИК Йовковци и има също много сериозен принос към водния режим и обезлесяването, както вече написах, в с. Лесичери. А другия му братовчед на кмета – Стефан Митрев наема хора без трудови договори, не им плаща осигуровки, засажда бивши общински земи с храсти и цветя (ясно как са закупени, все пак братовчед му е кмет 8 мандата), не издава касови бележки и не плаща данъци. Митреви владеят Лесичери, а не плащат данъци. А кмета Митко Митрев си седи само във Велико Търново и много рядко стъпва в с. Лесичери – че какво да прави там, нали е осякъл де що има, за какво да ходи в Лесичери, да не би да има служебни задължения там!? Още преди 5г. Сина на Митко Митрев – Слав продаваше апартамент в района на хотел Нептун във В. Търново на цена около 80 000 Евро (по тогавашни цени), интересно как си го е купил, като беше на около 20г. тогава и безработен. Абе за роман са…Митревите. Да се готви Методи Митрев и секретарката на кмета – Соня Митрева, която с мъжа си първо фалираха местен цех, после го купиха със земята и сега обработват на едро земя. Те ги разследваха преди години и за „намерени над 200л нафта у тях“. И те са изрядни като кмета Митко Митрев във всичко…
    Да ни е честит щъркела, че само той ни остана да се радваме в селото и добре, че Благото умря, че като беше жив все им събаряше гнездата. Благото беше служител на енергото, те си го знаят.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *