Горещи новиниОбщество

„Пишмана“ въведе еврото

Поставиха вендинг машина за кафе, която приема евроцентове

 

СТАРАТА СТОЛИЦА ВЕЧЕ ИМА ПЪРВАТА ВЕНДИНГ МАШИНА ЗА КАФЕ, ОТ КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ЗАКУПИ ТОПЛА НАПИТКА С ЕВРОМОНЕТИ. Устройството е позиционирано в центъра на квартал „Бузлуджа“ и се радва на голям интерес от хората, видя „Борба“. От указанията върху автомата става ясно, че се приема плащане с 0,05, 0,10 и 0,20 Е. Ценоразписът на напитките обаче не е актуализиран в евро.

Живущите в квартала изразиха задоволство, че именно там е ситуирана първата за Велико Търново вендинг машина за кафе, която работи с евроцентове. Нещо повече, хвалят се, че вероятно никъде другаде в България за момента няма такава придобивка. Според тях решението устройството да бъде сложено в кв. „Бузлуджа“ е напълно логично, защото това е най-силно населената жилищна локация в старата столица.

Някои от работещите в близост споделиха обаче, че евроавтоматът може да се превърне в твърде голямо изкушение за крадци и прогнозират посегателства върху устройството или злоупотреби с фалшиви монети.

Преобладава мнението, че идеята е изключително добра, защото ще помогне на живущите в квартала да свикнат с новата валута.

Не за първи път Велико Търново изпъква с иновативни решения. В началото на 2022 г. квартален магазин в старата столица се прочу с опцията за разплащане с биткойни.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: авторката

3 thoughts on “„Пишмана“ въведе еврото

 • Вестник “Борба” чете нашата група “Велико Търново – леле мале!” във Фейсбук и се вдъхновява за великите си статии от нашите публикации и снимки. В случая газетата пише за кафе-автоматът, който виси на пазара на Пишмана от години, но вчера се сетих да го снимам и да пусна снимката в групата. Бдителната репортерка веднага е претворила това в статия! https://www.facebook.com/groups/646611609067379

  Отговор
  • Нормално. Толкова им е акъла. Не знам само къде изчезнаха нормалните журналисти в Борба отпреди 15г – сигурно са се пенсионирали всичките. Беше вестник, стана пародия.

   Отговор
 • Леле какви измишльотини… как може да се публикува такова нещо незнам…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *