Абонаментен проект на млада двойка бори стреса, свързан с ежедневните задачи

Борян Санчес и Пламена Георгиева смятат, че услугата, която предлагат, засега е единствена по рода си

 

Един смел проект, узрявал и развивал се години наред в главите им, стартира млада двойка от Велико Търново. Едва от няколко дни сайтът abonamenta.com е в интернет пространството, но работата по подготовката му е била дълга, изтощителна и плод на стотици напрегнати дни и нощи.

Създателите Борян Санчес и Пламена Георгиева са на по 28 години. Сайтът за комплексно и персонализирано обслужване на клиенти е, така да се каже, първото им отроче, а сега са в трепетно очакване и на своето бебе.

Борян е наполовина кубинец и в екзотичната островна държава е преживял първите си две десетилетия. После във Великотърновския университет завършва международни отношения, сега следва магистратура по бизнес администрация. Работи като управител на известен къмпинг недалеч от старата столица и е собственик и създател на сайта abonamenta.com, който стартира в интернет пространството преди няколко дни.

„Ако трябва с малко думи да опишем нашия продукт, ние предлагаме на клиентите един нов начин на живот – освободен от ежедневните житейски задачи, които ограбват нашето лично време и които може да свърши някой друг, който ще спечели от това. Ние сме компания за цялостно обслужване в сферата на почти всички видове услуги. Осъществяваме връзка между малки бизнеси и фрийлансъри (хора на свободна практика) от цялата страна с клиенти, като съдействаме тази връзка да е продуктивна, полезна и за двете страни и колкото се може по-продължителна“, обяснява Борян на отличен български език с екзотична испанска мелодика. „Най-общо казано ние предлагаме абонамент за услуги от най-различен характер. Това може да са онлайн услуги – частни уроци и лекции по различни предмети и за различна възраст, професионални и езикови курсове, консултации с психолог и мн. др., но също и физически услуги – фризьор, масажист, автосервиз, почистване, всякакви услуги за дома.

Мечтали ли сте си да имате всички услуги на едно място, без да се налага да влизате от сайт в сайт? Искали ли сте да има платформа, която да обединява всички услуги на едно място? Ние я създадохме за Вас!

Самата система на абонамент има огромни предимства. Първо, тя дава възможност за личен подход към всеки клиент, което е наш приоритет. Например имаме абонаменти за здравословно хранене, което включва създаване на персонален хранителен режим, съобразен с нуждите и възможностите на клиента. Или пък абонамент за фитнес инструктор, при когото не просто ще ходиш във фитнес залата, но и ще те консултира онлайн и дори ще те мотивира, ако вижда, че ти липсва ентусиазъм. Това е втората голяма полза от абонамента – че и потребителят на услугата, и изпълнителят след по-продължителна съвместна работа се опознават и настройват един към друг. Абонаментът дава сигурност и на двамата. И разбира се, спестява на клиента много време. И пари, защото, естествено, при един дългосрочен договор цените намаляват, и то чувствително. В сайта тази система е разяснена много подробно.“

Борян споделя, че има тази идея от много години, но тя придобила конкретни измерения, когато самият той е бил страшно зает с учене и работа и имал неистова нужда някой да му помага с ежедневните задължения, които са рутинни и на пръв поглед елементарни, но отнемат страшно много от времето, което човек би могъл да насочи в по-полезна посока. Така например се родила идеята да предлага услугата разхождане на домашни любимци, която на Запад е много по-популярна, отколкото у нас. Или почасовото гледане на деца, за което се сетил, когато видял как много познати семейства са принудени да променят плановете си и да се лишават от прекрасни преживявания само защото нямат на кого да поверят грижите за детето си.

„Тези и други подобни услуги биха могли да се изпълняват от студенти или учащи. Иначе ние работим със сериозни фирми за услуги, а също наемаме хора на свободна практика, с които сключваме граждански договор. Например един фризьор, завършил съответния курс и придобил сертификат за това, желае да работи по специалността си, но няма възможност да отвори собствен салон. Ние можем да го наемем и при поискване от клиента го представяме заедно с няколко други. Ако клиентът избере него, ще получи първата си услуга безплатно, за да реши дали иска да сключи абонамент. Така предлагащият услугата ще положи старание, за да се представи по най-добрия начин, а в негов интерес ще бъде и занапред да поддържа това ниво“, разяснява младият г-н Санчес.

Неговата половинка Пламена – специалист по книгоиздване, маркетинг и управление на проекти, и основател на артцентър, внася още разяснения за потребителите на платформата: „На първо време е достатъчно хората да влязат в сайта и да се запознаят с основните ни позиции – видове услуги и абонаменти. Има варианти, които предлагат от една до пет и повече различни услуги, включени в един пакет. Потребителите трябва да определят приоритетите си. Предлагаме дори консултация с психолог, който не само може да помогне в определяне на нуждите им, но и на вътрешните им заложби, в начертаване на житейски планове за бъдещето…

Много от услугите, които предлагаме, са свързани с профилактика – масажи, дентални услуги или пък поддръжка на автомобила. Целта е редовната поддръжка да предотврати появата на по-големи проблеми. Но дори ако това се случи, например се окаже, че колата ви се нуждае от основен ремонт, за тази услуга абонатът ще плати по-ниска цена…“.

Борян и Пламена са наясно, че навлизат в един свят на жестока конкуренция, затова внимават и изпипват абсолютно всеки детайл. Неотдавна са получили търговската си марка от патентното ведомство. До дни ще открият и собствен бар в старата столица, който ще бъде с латино атмосфера и асортимент и се казва, разбира се, „Куба либре“. Той и сайтът abonamenta.com ще работят в тясна връзка. Ако всичко тръгне добре, предвиждат значителна част от печалбите си да дават за благотворителност, и то с точно определен адресат – възрастни хора, за които смятат, че са жертва на една порочна система, която не им дава възможност да управляват парите си, изкарани със собствения им труд.

Смели и свръхсмели идеи има младата двойка за бъдещето, като основният принцип, който ги води, е винаги да са новатори, да намират неразработени пространства и да не се страхуват да рискуват. Вече планират как ще развият бизнеса си в метаверс пространството, но докато чертаят фантастични планове за виртуалната вселена, очакването на раждането на едно малко човече ги държи здраво стъпили на земята.

Т. ПЕНЧЕВА

One thought on “Абонаментен проект на млада двойка бори стреса, свързан с ежедневните задачи

  • 07.03.2023 в 13:39
    Permalink

    Всеки иска да пусне сайт, който не прави нищо, а само „обобщава“ останалите и да прибира пари всеки месец. Като имат домейн abonamenta са решили, че половината работа е свършена, но са малко далече от истината.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *